Събития

Защо запалиха колата на топкриминалист във Враца КОМЕНТАР

  22.03.2018 15:20             
Защо запалиха колата на топкриминалист във Враца КОМЕНТАР

Злодеите във Враца наистина нямат спирачки, но пироманите ги надминаха, драскайки клечката на шефа на криминалистите в града. Щом като човекът, който разследва престъпленията, не е обезпечен срещу брутални вандалски действия, какво да кажем ние, обикновените хора?

Всъщност може би факлата, в която се превърна колата на Симеонов миналата нощ, ще помогне на полицията да обърне по-сериозно внимание върху палежите на коли – тази отвратителна зараза, която тресе Враца години наред. Според статистиката, досега има само 1 случай на разкрито подобно престъпление от 5 години насам. И то, защото 18-годишният хлапак, дето го е извършил, май сам си е признал. Според неофициалната статистика Враца е на едно от първите места по посегателства с огън върху автомобили. И малцина правят нещо, за да спре огнения терор. Казвам го от първо лице, като потърпевш!

Дано обаче запалването на колата на шефа на криминалистите във Враца не е кьорфишек и фойеирверк, с който една шепа хора посрещат новия директор на ОД на МВР във Враца комисар Янколов. Защото има не малко съмнения в тази посока, а разчистването на сметки с огън /като имам предвид инцидента от миналата нощ/ да е само началото на един друг процес.

Георги Александров, главен редактор на "Конкурент"