Събития

Модернизираха базата на аграрната гимназия в Бяла Слатина

  21.03.2018 15:56             
Модернизираха базата на аграрната гимназия в Бяла Слатина

Официална церемония „Откриване обект“ по проект „Създаване на модернизирана учебна среда за професионално образование в Община Бяла Слатина“ се състоя в ПАГ „Н. Й. Вапцаров“ в Бяла Слатина. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014 -2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и средства от националния бюджет.

Общата стойност на проекта е 1 300 000 лв., от които

1 105 000 лв. са Европейско финансиране и 195 000 лв.са от национално съфинансиране.

Общата цел на проекта е създаването на модерни условия за професионално обучение на учениците чрез обновяване на сградния фонд на Професионална агротехническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров" - Бяла Слатина.

За да уважат празничната церемония по откриване на обекта, сред присъстващите бяха кметът на община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков, Лиляна Бенинска – директор на ПАГ„Никола Йонков Вапцаров“ - Бяла Слатина, инж. Христофор Кьосовски – ръководител на проекта, Галина Евденова- началник РУО Враца, бивши възпитаници и преподаватели, медии. 

В обръщението си към присъстващите, инж. Цветков каза:

 „Благодаря за това, че сте тук и днес отново ни подкрепяте. Искам да ви споделя, че откриването на обекти е едно от най-приятните ми задължения като кмет, защото зад всяка прерязана лента стоят усилия, екипна работа и изпълнение на поети ангажименти. Факт е поредната изпълнена инвестиция, която е повод за днешното празнично събитие.

Днес, със символичното прерязване на лентата и откриването на обекта ние реално правим стъпката към подобряване качеството на образователната среда и съответно за по-добро и по-активно обучение и реализация на учениците на пазара на труда. Убеден съм, че както за момента, така и в дългосрочен план, ползите от проекта ще са много и най-вече в това, да накараме младите хора да прекарват повече време в училище“.