Спорт

Щърковият сняг отложи мачове за деца и юноши

  21.03.2018 15:05             
Щърковият сняг отложи мачове за деца и юноши

Мартенският сняг и студ провалиха куп мачове в региона. Всички срещи от предстоящите кръгове в детско-юношеските първенства в зона „Враца” се отлагат заради лошите метереологични условия, съобщи за „Конкурент” председателят на ОС на БФС Милен Бельов.

„Здравето на децата е най-важното нещо и не може да си позволим какъвто и да е риск в това отношение”, каза шефът на областната централа. Отлагането засяга двубоите при юношите младша възраст, децата и подготвителната група /U11/.

Срещите от кръговете в областните „А” и „Б” групи за мъже ще се играят по програма.

Днес трябваше да се поднови първенството за юноши старша възраст в зона „Велико Търново“, където участват Първа Атомна /Козлодуй/ и Бдин /Видин/. Двубои обаче няма да има. Зоналният съвет на БФС отложи и старта на втория дял в шампионатите U11 и U15, който беше насрочен за утре.

Ръководството на ОС на БФС във Видин също се съобрази неблагоприятните метеорологични прогнози. Вместо в неделя областният шампионат за юноши старша възраст ще се поднови на 1 април. В петък председателят на футболната централа в крайдунавския град Иво Марков събира на съвещание представителите на отборите, участващи в детско-юношеските първенства.