Здраве

Това ще се случи с тялото ни, ако спрем да се къпем

  21.03.2018 13:02             
Това ще се случи с тялото ни, ако спрем да се къпем

Повечето хора с достъп до течаща вода вземат душ поне 5 пъти седмично. Но какво би станало, ако спрете да се къпете? 

BrightSide публикува 6 неприятни неща, които биха се случили с вас и тялото ви, ако сте спрели напълно да се къпете. Вашето здраве също е застрашено!

Кожни проблеми

След като престанете да се къпете, съществуващи кожни проблеми, които имате, могат да се влошат. Чесането и сърбежът могат да причинят разкъсване на кожата ви и тя да се зарази.

Инфекции

Представете си колко много бактерии и микроби получаваме всеки път, когато докоснем нашите мобилни телефони, дръжки на врати и тоалетни седалки.

Ако не миете тялото си, микробите и бактериите ще навлязат във вашата система през ръцете, носа или устата ви и ще ви разболеят.

Гъбички

Наред с инфекциозните заболявания, гъбичките и други подобни кожни инфекции ще ви причинят много проблеми. Те могат да се развиват по кожата, в устата и по гениталиите.  

Децата, бременните жени и хората с наднормено тегло най-често развиват гъбични инфекции. Един от най-големите фактори, разбира се, е лошата хигиена. 

Мъртва кожа

Когато взимете душ и търкате тялото си, всички мъртви клетки на кожата се отмиват, за да оставят новите да растат. Ако спрете да се къпете, цели 4 кг мъртви кожни клетки ще се натрупват по цялото ви тяло. 

Ужасна телесна миризма

Докато самата пот няма мирис, бактериите и микробите, които се намират в нея определено имат. Това със сигурност няма да се хареса на околните.

Генитални проблеми

Зоната на гениталиите е може би най-засегнатата част от тялото, когато не се къпете. Не само, че ще мирише зле, но също така ще стане податлива на гъбични инфекции и дори още по-лошо.

Ще се предизвика и сърбящо усещане от всички замърсявания и бактерии, натрупани там.

Zdrave.to