Konkurent
ТДМ

Здраве

Лошите навици, които причиняват страшни проблеми на жените по време на месечния цикъл

2018-04-11 06:00 1052 0

Лошите навици, които причиняват страшни проблеми на жените по време на месечния цикъл

Месечният цикъл - тези 4-6 дни в месеца без съмнение са най-проблематичните и болезнени за жените, а за повечето, дори и най-депресиращите!

Въпреки че има многобройни начини, по които дамите се мъчат да улеснят положението си, като намалят менструалната болка - от чай до лекарства, те трябва да са наясно и да се грижат за цялостното си здраве най-много през този период.

Освен поддържането на хигиената, има някои лоши навици, които жените трябва да спрат да правят. Например, ако носете една и съща превръзка цял ден, може да се появи лоша миризма и също да си причинят някои много неприятни инфекции.

Трябва да се сменя превръзката на всеки 3-5 часа, независимо дали е достатъчно изцапана или не. Ако се почувства болка и не се смени тампонът или превръзката, можете да се усложни проблемът.

Ако чувствате болка по време на менструалния цикъл и правите секс през този период, вие само увеличавате риска от причиняване на инфекция.

Какво и кога трябва да ядете?

Вие губите много кръв и огромно количество енергия по време на менструалния цикъл, затова би било разумно да избягвате някои тежки или интензивни упражнения през този период.

Също така не трябва да прескачате хранене през този период, защото се нуждаете от всички хранителни вещества, които можете да получите, особено желязо и магнезий!

Избягвайте яденето късно през нощта, защото по този начин причинявате повече вреда на тялото си и ще направите положението още по-лошо. Специално трябва да избягвате преработените и нездравословни храни, защото те са най-трудно смилаеми.

Препоръчва се също така да се избягват млечните продукти, особено тези, които съдържат арахидонова киселина, защото по този начин ще усилите крампите и болката през нощта. Здравият сън и добрата почивка са нещата, които ще ви помогнат максимално в този болезнен период.

Избягвайте всякакви депресивни дейности, като например гледане на тревожни видеоклипове или филми, слушане на тъжни песни и всичко, което може да ви подтисне, защото това оказва огромно влияние върху психическото ви здраве!

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Лесни рецепти срещу махмурлука
2019-01-17 04:00
211 0
Посрещането на Нова година неизменно е съпътствано от веселие и вдигане на наздравици. Нерядко обаче обърнатите питиета идват в повече на празнуващите. А за българите…

Какво се случва с тялото, когато изпиете чаша кафе
2019-01-16 04:00
594 0
Има хора, които не могат да стартират деня без чаша кафе. То е идеалното средство за ободряване и събуждане рано сутрин, освен това стимулира метаболизма.…

8 симптома, показващи натрупването на токсини в организма и най-добрите методи за детоксикация
2019-01-15 04:00
886 0
Въпреки факта, че здравословната диета е станала част от нашия живот, токсините продължават да се натрупват в нашето тяло, увреждайки го.  Има много начини за…

Лесен начин за лекуване на белите дробове на закоравели пушачи
2019-01-14 04:00
723 0
Хората, които пушат много, могат да подобрят състоянието на дробовете си със спорт. Това установи група от експерти от London Imperial College, която е анализирала данни от няколко проучвания.…

актуален брой на вестник Конкурент