Konkurent
ТДМ

Здраве

Лошите навици, които причиняват страшни проблеми на жените по време на месечния цикъл

2018-04-11 06:00 819 0

Лошите навици, които причиняват страшни проблеми на жените по време на месечния цикъл

Месечният цикъл - тези 4-6 дни в месеца без съмнение са най-проблематичните и болезнени за жените, а за повечето, дори и най-депресиращите!

Въпреки че има многобройни начини, по които дамите се мъчат да улеснят положението си, като намалят менструалната болка - от чай до лекарства, те трябва да са наясно и да се грижат за цялостното си здраве най-много през този период.

Освен поддържането на хигиената, има някои лоши навици, които жените трябва да спрат да правят. Например, ако носете една и съща превръзка цял ден, може да се появи лоша миризма и също да си причинят някои много неприятни инфекции.

Трябва да се сменя превръзката на всеки 3-5 часа, независимо дали е достатъчно изцапана или не. Ако се почувства болка и не се смени тампонът или превръзката, можете да се усложни проблемът.

Ако чувствате болка по време на менструалния цикъл и правите секс през този период, вие само увеличавате риска от причиняване на инфекция.

Какво и кога трябва да ядете?

Вие губите много кръв и огромно количество енергия по време на менструалния цикъл, затова би било разумно да избягвате някои тежки или интензивни упражнения през този период.

Също така не трябва да прескачате хранене през този период, защото се нуждаете от всички хранителни вещества, които можете да получите, особено желязо и магнезий!

Избягвайте яденето късно през нощта, защото по този начин причинявате повече вреда на тялото си и ще направите положението още по-лошо. Специално трябва да избягвате преработените и нездравословни храни, защото те са най-трудно смилаеми.

Препоръчва се също така да се избягват млечните продукти, особено тези, които съдържат арахидонова киселина, защото по този начин ще усилите крампите и болката през нощта. Здравият сън и добрата почивка са нещата, които ще ви помогнат максимално в този болезнен период.

Избягвайте всякакви депресивни дейности, като например гледане на тревожни видеоклипове или филми, слушане на тъжни песни и всичко, което може да ви подтисне, защото това оказва огромно влияние върху психическото ви здраве!

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Това са 4-те стъпки, благодарение на които ще стопите коремчето
2018-07-22 06:00
354 0
Сигурно сте попадали на диети, които ви убеждават, че ще стопите корема, ако ядете определени храни и избягвате други. Ако наистина искате да стегнете корема,…

Растенията, които ще ви спасят от комарите
2018-07-21 06:00
436 0
Комарите са неприятни същества. Жуженето им е влудяващо, а ухапванията не само че са свързани с досаден сърбеж, но могат да предизвикат и здравословни проблеми.…

За да идентифицирате едно от тези често срещани заболявания, просто изплезете език
2018-07-20 06:00
438 0
Очи са огледало на душата, но езикът може да е индикатор за вътрешно здраве, като с почти абсолютна точност може да каже какво е състоянието на вътрешните…

Вместо обезболяващи - упражнения срещу болки в гърба
2018-07-19 06:00
660 0
Не стискайте зъби и не се опитвайте да търпите болката! Това не е изход от положението. Всяко състояние, придружено от болка, унищожава нервните окончания и…

актуален брой на вестник Конкурент