Спорт

Невръстни ботевци изнесоха показен урок за 7:1, софиянци станаха абонати на Янко

  21.03.2018 10:14             
Невръстни ботевци изнесоха показен урок за 7:1, софиянци станаха абонати на Янко

Най-малките футболисти на Ботев /Вр/ прегазиха София Спорт със 7:1 в центъра на столицата в контрола и защитиха подобаващо реномето на врачанската школа като една от най-добрите в страната, за съжаление станала донор на грандовете, най-вече на Лудогорец в последните години по обективни и субективни причини. Двубоят на терена в база „София-Спортна” бе между формациите, родени 2007 г. и премина пред пълни трибуни с родители, фенове, скаути и специалисти.

„Колкото и нескромно да звучи, момчетата, за които играха и 3-ма от предишния ми отбор, набор 2009 г., изнесоха футболна лекция на връстниците си, заемащи 6 място в столичното първенство. Тотално ги надиграхме, като няколко пъти и гредите ги спасиха от двуцифрено поражение. В срещата взеха участие всички от състава. От месец работя с тези деца и е истинско удоволствие да ги гледаш какъв футбол играят, непривичен за крехката им възраст. Голмайсторите в двубоя не са важни за мен, всички се представиха перфектно, пролича си Ботевския дух. След мача получихме покана за участие на международен турнир в Несебър през юни. Гордея се с тези момчета!”, сподели за „Конкурент” наставникът Янислав Яков-Янко, на когото софиянци май станаха абонати напоследък.

Това бе вторият спаринг за врачанските таланти. В първата проверка те сломиха ОФК Локомотив в Мездра с 4:1. Следващата контрола се предвижда да бъде срещу водача в столичния шампионат.

На тази команда предстои старт в пролетния полусезон на „Футбол 7” в зона „Враца”. Отборът заема 3-та позиция, след като допусна шокиращи загуби от Първа Атомна с 0:14 и с 6:10 от Чавдар 2 /Бяла Слатина/ през есента. Изоставането от лидерите е обаче само 3 т. и може да бъде наваксано още в първите 2 турнира.