България

(18+) Погребват Ради и Илияна поотделно

  19.03.2018 11:26             
(18+) Погребват Ради и Илияна поотделно

32-годишният Ради Енев, който закла жена си Илияна Митева и се самоуби, няма да бъде опят от поп. В неговия смъртен акт било записано "самоубийство" и поради тази причина бил положен в земята без опело. Погребението на Ради Енев бе на гробищата в брезовското село Свежен в неделя от 11 часа.

И неговото тяло, и това на жена му Илияна, са били взети от две частни агенции в съботния ден от Съдебна медицина в Пловдив. Двамата няма да бъдат погребани един до друг, са решили роднините им. Ради ще почива в семеен гроб в село Свежен, а втората катафалка откарала тялото на жертвата му в Кюстендил, откъдето била родом Илияна, научи „Монитор”/”Телеграф”.

Причините за смъртта на двамата е „остра кръвозагуба, причинена от прорезна рана в областта на шията”, установили при аутопсиите им.

Трагедията на ул. „Димо Хаджидимов” 11 в пловдивския квартал „Кючук Париж” се разиграла около 8,30 часа сутринта на 15 март т.г. В този час Илияна направила неуспешен опит да се обади на брата на Ради – Асен. Час по-късно й върнал обаждането, но Илияна вече не вдигала. Братът направил многократни опити да се свърже и с нея, и с Ради, но всички били неуспешни. В следобедните часове на същия ден той отишъл до апартамента им на петия етаж в 10-етажния панелен блок и се опитал да отключи. Не успял, защото отвътре на вратата имало пъхнат ключ, завъртян три пъти. Чул, че вътре пищи 13-месечната дъщеря на двойката и се притеснил. Повикал ключар, с чиято помощ успял да влезе в апартамента. Още от коридора видял в стая пред входната врата трупа на Илияна. Тя лежала в локва кръв с почти отрязана глава. Имала и много прободни рани по цялото тяло и по лицето. Братът чул откъде пищи бебето и отишъл да го вземе. Намерил го покрай трупа на Ради в хола. През това време ключарят в 16,08 часа се обадил в дежурната на Първо районно и две минути по-късно звъннал на 112.

Когато на адреса отишли криминалисти, заварили прозорците и балконските врати на апартамента затворени. Жената била намерена лежаща по гръб с порезна рана на шията и много защитни рани по ръцете. Според криминалисти случилото се в жилището на петия етаж било като от филм на ужасите. Ради гонил из всички стаи жена си с кухненския нож. 29-годишната Илияна Митева имала десетки рани по ръцете и цялото тяло. Била кълцана буквално навсякъде. Имала рани от ножа и по бузите на лицето. Най-дълбоките два удара били на врата й. Едната дълбока рана била странична на шията на младата жена, а втората била отпред на гърлото.

Ради първо я заклал, а след това, когато тя вече е била мъртва, се е опитал да й отреже главата. След това отишъл в съседна стая и забил с дясната си ръка кухненския нож отпред в шията си, в гръкляна. Издъхнал на секундата и бил намерен мъртъв, с ръка все още върху дръжката на ножа. „Той е убил съпругата си и непоследствено след това се е самоубил с ножа, който намерихме в неговата дясна ръка, забоден в шията му.”, каза шефът на ОД на МВР в Пловдив ст.ком. Атанас Илков в дните след трагедията. Предполага се, че основната причина за двойната смърт е психически проблем у мъжа. В последните 2-3 месеца той имал подобни сривове. Жена му го карала да се лекува, но той отказвал. Ради не бил ходил на лекар, нито се водел на учет в Психодиспансера.

Автор Ели Крумова