Свят

Жена преспа с колега, хареса ѝ, но после го обвини в изнасилване и той се самоуби (СНИМКИ)

  19.03.2018 07:06             
Жена преспа с колега, хареса ѝ, но после го обвини в изнасилване и той се самоуби (СНИМКИ)

Англичанинът Рос Бълок завърши живота си със самоубийство след обвинение в изнасилване от колежка на работното си място, пише "Дейли Мейл". Както съобщава изданието, вината на Бълок не е била доказана.

38-годишният британец от Редитч е задържан през 2015 г. Той бил вкаран в ареста в продължение на месец, въпреки показаната от него кореспонденция, показваща флирта между него и жената, която го обвинила в изнасилване.

"Надявам се, че си се забавлявала и си се чувствала добре" - пита мъжът в едно от съобщенията, намеквайки за времето, прекарано заедно. Тя отговаря утвърдително.

Случаят бил замразен, но Бълок бил предупреден, че по-късно може да бъде официално обвинен. Мъжът се самоубил в гаража. В предсмъртната си бележка той съобщава, че "цялата тази година на истински ад" е приключила за него.

Според родителите, вината за смъртта на сина им е на местната полиция, която разглежда случая. Майката на Рос, 74-годишната Карол Бълок, разказа, че обвиненията завинаги са променили сина й.

"Рос щеше още да е жив, ако полицията се бе отнесла по-внимателно към думите му", казва бащата на Бълок, 76-годишният Роналд.

Родителите на Бълок може да подадат граждански иск срещу полицията в Западна Мърсия. От полицията са изказали съболезнования на семейство Бълок във връзка със смъртта на сина си. Служителите на реда също така са обърнали внимание на факта, че мъжът е бил освободен без каквито и да било действия спрямо него.

Превод и редакция: БЛИЦ