Спорт

Христо Илиев: Защо на Враца е нужна голяма спортна зала

  18.03.2018 20:28             
Христо Илиев: Защо на Враца е нужна голяма спортна зала

През годините Враца се е доказала в спорта, както на националната така и на международната сцена, с много победи и отличия на различните състезатели.

„В момента градът разполага с две много малки съоръжения с места за публика – това на ППМГ „Акад. Иван Ценов”, което изпълнява ролята и на по-голям физкултурен салон, и „Вестител” - тренировъчна зала, използвана от клубовете по борба и джудо. Те не са подходящи за провеждане на по-мащабни събития, защото капацитетът им е малко над 200 седящи места, което е крайно недостатъчно”, коментира единствено пред „Конкурент” идеята за построяване на зала „Арена Враца” общественикът Христо Илиев. Той допълни, че съществуващите съоръжения са доста стари и не разполагат с модерни условия за спортни мероприятия.

„Всеки един организатор и промоутър знае колко е трудно да убедиш някой инвеститор да дойде във Враца и да направите заедно голямо събитие, след като покажеш с какви зали разполага градът. Нормално е в такъв случай да бъде предпочетено друго населено място, с по-добри условия и повече публика”, уточни Илиев, който е президент на ISFA за България и представител на световната ММА организация в Европа.

„Без голяма мултифункционална спортна зала Враца инкасира само загуби. Този вид съоръжения не са само за състезания, но и за културни събития. Затова напълно подкрепям кмета на общината Калин Каменов в усилията му за изграждане на подобно съоръжение. Ще го подкрепи и всеки, който милее за спорта и би искал децата му и следващите поколения да има къде да спортуват”, каза още Христо Илиев.