Събития

Бизнесмен от Враца пътува с Румен Радев в Израел

  18.03.2018 15:25             
Бизнесмен от Враца пътува с Румен Радев в Израел

Врачанският бизнесмен Евгени Евгениев е включен в делегацията, която ще придружава президента Румен Радев при официалното му посещение му в Израел, научи „Конкурент”.

Евгениев е представител на Българската търговско-промишлена палата, като член на изпълнителния й съвет и председател на управителния съвет на ТПП-Враца. Визитата на българската делегация в държавата Израел е от 20 до 22 март.

Програмата предвижда среща с българската общност в Йерусалим. През втория ден представителите на българския бизнес ще посетят Израелския експортен център и втората по големина израелска фирма в областта на високите технологии. Предвижда се посещение във високотехнологичния парк „Гав Ям Негев“ в Бер Шева, както и срещи с високотехнологични фирми и фирми от кибер сигурността.

Третият ден на кръгла маса в Търговско-промишлената палата на Тел Авив, съвместно с българо-израелската палата, израелски фирми от строителния сектор и инвеститори от България ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между двете държави.

Свободната програма на българската делегация предвижда посещение на църквата „Божи гроб“ и Стената на плача в Йерусалим, както и на забележителностите в Хайфа и Яфа.