Събития

Враца участва в „All digital week” с дни на медийната грамотност в библиотеката

  16.03.2018 10:09             
Враца участва в „All digital week” с дни на медийната грамотност в библиотеката

Враца е сред 14-те български града, които се включват в Цифровата седмица с интерактивни уроци „Децата и медийната грамотност”, организирани от Регионална библиотека „Христо Ботев”. През 2018 г. пан-европейската кампания „Get Online Week”, която се провежда от 2010 година насам, е с ново име „All digital week”. Това е ежегодна кампания за повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите технологии и се провежда от центрове за компетентност, библиотеки, училища и неправителствени организации в цяла Европа. Всяка година в рамките на Цифровата седмица над 100 000 европейски граждани участват във вълнуващи събития за запознаване с цифровата трансформация и нейните последици.

В периода от 19 до 23 март, под формата на интерактивни уроци, учениците от 1 до 4 клас във Враца ще имат възможност да се запознят с важните правила, които да следват, за да развиват своите умения в дигиталния свят. На децата ще бъдат представени основни правила свързани с начините за търсене на информация, комуникация и безопасно сърфиране в Глобалната мрежа.

Кампанията „All digital week” изпраща силно послание към всички европейци, че те трябва да предприемат активни стъпки към разбирането на цифровата трансформация и да се възползват от нея, като научат нова медийна грамотност и цифрови умения и развият адаптивен начин на мислене.

Фондация „Глобални библиотеки – България“, като член на All Digital ще бъде национален координатор на Цифровата седмица.