България

Задържаха престъпно трио, пробвало документна измама

  15.03.2018 12:02             
Задържаха престъпно трио, пробвало документна измама

Жена и двама мъже от София, на възраст 50, 49 и 40 години, са задържани за 24 часа в полицейското управление в Троян в сряда. Те са привлечени в качеството на обвиняеми и са разпитани пред адвокати, като жената и по-възрастният мъж са направили пълни самопризнания. Що се отнася до най-младия участник в групата, то за него Районна прокуратура - Троян е постановила 72 часа задържане под стража. Предстои внасяне на искане в съда за постоянна мярка.

До арестите се стигнало, след като в края на миналата година в банков офис в Троян, непозната жена направила опит да източи 360 000 лева от чужда сметка и да ги прехвърли по сметка в друга банка. За транзакцията тя използвала фалшива лична карта и попълнила неистински документи. Само че "ударила на камък", тъй като попаднала на бдителни банкови служители. Благодарение на тях измамата била предотвратена, а софиянката панически напуснала офиса, оставяйки фалшивите документи на гишето.

По случая било образувано досъдебно производство, в работата по което била използвана помощта на служители от ГДНП - отдел "Криминална полиция" и отдел "Разследване". Разплитането на престъплението пък станало под ръководството на Районна прокуратура- Троян

При последвалите процесуално-следствени действия били намерени и иззети мобилни телефони и дрехи - веществени доказателства за престъпната дейност на задържаните.

24часа