Спорт

Кметът предизвика врачани, иска 3000 подписа в подкрепа на проекта за спортна зала

  15.03.2018 11:30             
Кметът предизвика врачани, иска 3000 подписа в подкрепа на проекта за спортна зала

Кметът Калин Каменов предизвика врачани, поиска 3000 подписа в подкрепа на проекта за спортна зала.

„Според мен трябва да имаме минимум толкова души стоящи с имената си зад разработката. Бланките за подписката са готови. Ще бъдат раздадени в спортните клубове и всеки треньор, родител или фен ще прецени колко усилия да положи, до колко хора да достигне. Ще има и места в града, където всеки желаещ ще може да се подпише. Това е най-голямото предизвикателство пред спорта във Враца“, категоричен е градоначалникът. Той допълни, че е имал среща с представители на футболния, баскетболния и волейболния клуб. На нея е взето решение да стартира подписка, която той да приложи към проекта, подготвен за внасяне в Министерски съвет.

„Не искам да бъда сам, а с мен да са хиляди врачани, които искат тази зала. Тя не е грандиозна арена или супер луксозно съоръжение. Това е спортна зала точно по наша мярка. Да бъде полезна за града. Място, където всички, обичащи спорта да се събираме. Искам да постигнем тази победа заедно! Нуждая се от подкрепа, защото Враца не е единственият град, който търси пари за спортна инфраструктура. Знам, че опашката е дълга. Шансът ни да получим финансиране е само, ако сме единни и всички застанат зад идеята - семействата, чиито деца искат да спортуват, но няма къде, привържениците, които искат да гледат състезания с местни отбори във Враца при нормални условия. Градът ни е най-големият в България, който няма подходящо съоръжение за събития на закрито“, категоричен е Каменов. Построяването на многофункционална спортна зала беше залегнало в приоритетите от предизборната му кампания. Проектът е готов и до края на месеца той ще го внесе за разглеждане и молба за финансиране към правителството.

„Волейболното хале в спортния комплекс е в ужасно състояние. Децата тренират и играят при срамни условия. Кандидатстваме по три програми, за да го възстановим, но засега няма резултат. Баскетболният клуб се помещава във физкултурен салон без отопление. Залата на ППМГ е единственото място, което отговаря на някакви изисквания за организиран спорт на закрито, но е безкрайно недостатъчна за града. Новият салон в училище „Христо Ботев” няма да улесни много клубовете. Затова решихме, че все пак идеята ми за спортна зала заслужава да получи внимание и подкрепа“, каза Калин Каменов.