Крими

Полицейска акция се проведе във видинския квартал "Нов път"

  13.03.2018 14:44             
Полицейска акция се проведе във видинския квартал \

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския квартал „Нов път“, съобщават от МВР. Действията са по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Предметът му е избягване на плащане на ДДС и неправомерно усвояване на средства от еврофондове. В хода на операцията са иззети компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, множество дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и чепати на липсващи търговци, касови апарати и др. Ще бъдат назначени експертизи.

В рамките на операцията са задържани общо петима души на територията на Видин, Варна и София.

Предстои прецизиране на събрания доказателствен материал с оглед привличането им в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група. 

Както Радио ВИДИН съобщи по-рано, униформените бяха пред къща на улица "Чайка" във видинския квартал. По информация на жители на квартала в къщата живеят петима братя, единият от които е общински съветник:

"При ония са влезнали вътре, ама какво правят не казват. В една къща, те са пет братя... В 7 часа дойдоха, качиха се там по покривите, нагоре се качиха, те са влизали вътре. Те са хора верващи, добри хора, пастори. И те се занимават със строителство, и братята, и бащата... Само в една къща е това чудо, баш че ли човек са убили..."

Петко Асенов живее в близост до къщата, в която се проведе полицейската операция. Видял от прозореца си още сутринта, че има много автомобили на полицията. 

"Сутринта видях много полиция, много жандармерия на улицата. Просто се учудих на това, което става и веднага излезнах да видя. Окупираха почти целия квартал "Нов път". Успях да говоря с някои от полицията и ми казаха, че това е акция на ГДБОП от София. Така ли ще бъдат окупирани ромските квартали, с жандармерия и с полиция? Това ли е решението? Това не е полицейска държава", коментира Петко Асенов- комисар на Световната ромска организация за България.

Автор: Екип на Радио ВИДИН