България

Шофьорът на буса от катастрофата при надлеза е починал

  13.03.2018 12:12             
Шофьорът на буса от катастрофата при надлеза е починал

73-годишният А.Г. от град Ихтиман, който е шофирал микробуса, катастрофирал на надлеза над жп гарата в Пазарджик, е починал. Това съобщи говорителят на местната Областна полицейска дирекция Мирослав Стоянов. Други двама-съпругата на А.Г.-Т.Г., на 70 години и шофьорът на камиона-45-годишният В.Ж. от пазарджишкото село Динката са сериозно ранени.

Инцидентът е станал снощи около 19.00ч. в близост до надлеза за пазарджишкото село Главиница. 45-годишният В.Ж. от пазарджишкото село Динката управлявал товарен влекач „ДАФ“ с ремарке превозващо едрогабаритна техника. Мъжът спрял поради авария в автокомпозицията, като включил аварийни светлини и отишъл в задната част на ремаркето да провери състоянието на товара. Тогава бил блъснат от микробус „Рено“ управляван от 73-годишния А.Г. от Ихтиман, като след това бусът се ударил в композицията. В резултат на това възрастният водач на микробуса е починал.

Съпругата му Т.Г.- 70г., която пътувала с него и шофьора на камиона В.Ж. са настанени в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и наранявания. Мъжът е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед. Изясняват се причините довели до тежкия инцидент, образувано е дознание. 

монитор