Свят

Загадъчни облаци нападат такситата

  13.03.2018 11:00             
Загадъчни облаци нападат такситата

В социалните мрежи популярност набира клип, на който се вижда много странен случай: такси в Хонконг изведнъж е нападнато от загадъчен облак. Това се е случило около 21:00 часа. Хунг Леунг, както винаги, се е возил с колата си по пътя и изведнъж се случило нещо неочаквано. Пред него пътувало такси. Изведнъж от лявата му страна се появило нещо бяло, което много приличало на облаче.

Това "облаче" буквално избутало таксито от пътя, след което колата излетяла от банкета и се забила в дърво. Хунг Леунг разказа, е ако всичко не бе заснето от камерата на видеорагистратора на колата му, дори самият той никога не би повярвал, че това се е случило. От шока Хунг скочил на спирачките, а пълният му с учудване глас може да се чуе на записа. За съжаление повече информация относно странния случай няма. Най-вероятно, шофьорът на таксито не е пострадал, защото Леунг се е ограничил до това, само да публикува в мрежата фрагмента, в който облачето напада таксито. Видимо, по-нататък той си е тръгнал, когато се е уверил, че шофьорът на таксито е излязъл невредим от колата.

Клипът обаче заинтересува редица специалисти, изучаващи паранормалните явления. Силен интерес той предизвика и сред потребителите в интернет, които започнаха да представят всевъзможни теории за случилото се. Ако това е призрак, както пишат някои, то той се държи и изглежда доста необичайно - като топка и е много агресивен. Не прилича много на привидение. Може да е кълбовидна мълния, смятат втори. Има и такива, които са на мнение, че това е някаква енергийна същност от паралелен свят и дори "удар на извънземни" по таксито.

Превод и редакция: БЛИЦ