Спорт

Ватерполисти бият наред, но само едни влязоха в шестицата, засега

  11.03.2018 18:33             
Ватерполисти бият наред, но само едни влязоха в шестицата, засега

Момчетата на СКПС Ботев 2000 се класираха директно за финалната шестица на държавното първенство по водна топка. В третия регионален турнир в зона „Запад”, срещите от който се играха във Враца, възпитаниците на Радослав Шеремедски спечелиха и трите си двубоя в група „D”. Те победиха Арда /Кърджали/ с 18:3, както и столичните Локомотив-Никола Нанов и Славия съответно с 9:6 и 12:3.

„Много съм доволен от децата. Класираха се в 6-те най-добри отбори в България, което беше и нашата цел. Играха доста красива, бърза и комбинативна водна топка, която доведе до неочаквано добри резултати“, заяви треньорът в СКПС Ботев 2000 Радослав Шеремедски. Той заложи за успеха на: Димитър Николов, Христо Добринов, Александър Коцев, Илиян Илиев, Николай Тънкьовски, Филип Иванов, Калин Цветков, Никола Масларски, Дилян Славчев, Иван Иванов, Християн Христов и Калоян Лазаров. 

Другият врачански тим СКВТ Ботев също записа победи, но в група „Е”. Възпитаниците на Христо Левичков надиграха последователно с по 8:6 ЦСКА и Левски. Въпреки че оглавиха класиранетио в потока, те ще играят квалификации за място в шестицата, заради по-малкото отбори в групата.

„Превъзхождахме съперниците си, но децата влязоха несериозно в мачовете и затова получихме толкова голове. Надявам се да се класираме в шестицата, въпреки че в квалификационния турнир ще срещнем силни отбори като Локомотив-Никола Нанов, Черно море /Варна/ и Черноморец /Бургас/. Имаме време да се подготвим“, заяви треньорът в СКВТ Ботев Христо Левичков. В завършилия турнир той разчиташе на: Калоян Петров, Денис Вачев, Християн Христов, Цветомир Николов, Александър Ангелов, Иван Кръстев, Искрен Николов, Кристиян Конов, Антонио Пеловски, Калоян Костов, Георги Цветанов, Мартин Стефанов, Любослав Димитров, Ерик Василев, Кристиян Топалски и Александър Каменов.

Финалният турнир за определяне шампиона на България ще се проведе в средата на април.