Лайфстайл

Ако влезе крадец в дома ви - коя зодия как ще реагира?

  11.03.2018 13:47             
Ако влезе крадец в дома ви - коя зодия как ще реагира?

Овен - Хваща се за кобура

Овенът не бяга от битка. Овенът даже чака да нахлуе бандит в дома му! Както му е накипяло, добре ще му дойде едно пушечно месо. Нощем, докато си лежи и брои овце, той даже си мечтае да му се случи нещо подобно. Характерът се калява в битка, а една-две цицини или прорезни рани са допълнителен бонус към вълнуващото преживяване. Така всеки, който ги види, ще попита какво се е случило, а Овенът вдъхновено ще разкаже как е дал отпор, без да му мигне окото.

Телец - Като побеснял носорог е

Някой се опитва да наруши неприкосновеността на дома му и да посегне на личните му вещи, бижута, жена, деца и запаси от туршии и компоти? Телецът побеснява! Нито един престъпник, ако е с всичкия си, не би рискувал да проникне в дома на Телец. Знае се, че Телецът не е от най-смелите, но в такива моменти му пада пердето и забравя всичките си страхове. В състояние на афект се превръща в неуправляем таран – стенобойно оръдие, което руши и събаря безогледно.

Близнаци - Крие се под кревата

Единственият вариант Близнак да убие нападателя в дома си е ако това стане случайно. Например, докато се спасява, и в бягството си събори нещо тежко върху престъпника. Близнаците са тези герои от филмите, които се промушват под леглото, когато чуят че посред нощ в апартамента шета неоторизирано лице. Те са най-малко опасният зодиакален знак. По-вероятно е да избягат, като скочат от третия етаж, отколкото да се хвърлят в ръкопашна битка с брутален престъпник.

Рак - Щрак! Ще те хване чичо рак

Обирджията, нахлул в дома на Рака, няма шанс да си тръгне жив! Ракът е най-свирепият знак в зодияка. Психически нестабилен и податлив на настроения, той става изключително опасен, когато е в състояние на афект. Афектът е емоционален взрив, причинен от определено събитие, обикновено някакъв шок. А какъв по-голям шок от това да бъде застрашено най-важното нещо в живота на Рака – семейството му? От него можете да очаквате изключително остра и непредвидима реакция.

Лъв - Няма да се нерви

Лъвът като цяло е доста разумен. Ако прецени, че е по-безопасно да остави нападателя да претършува дома и да си тръгне с плячката, той няма да се поддаде на гневни изблици. Ще подтисне темперамента си, защото знае че няма смисъл от глупашки героизъм. Това не значи, че е боязлив и позволява да му се качват на главата. Напротив, когато се наложи да защити живота си и живота на близките си, той става по-свиреп и от разбеснелия се Телец и от умопомрачения от афекта Рак.

Дева - Не си цапа ръцете

Докато престъпника обира дома й, Девата вече се е обадила на телефон 112, натиснала е копчето за тайната аларма и е разпратила есемеси, за да задейства най-близките си приятели. Приятелите за нула време са намерили връзки с някакви биячи. След по-малко от 2-3 минути биячите ще чакат този нещастник пред вратата. Ще му вземат плячката и ще го ступат, та да му е за урок: да забрави този адрес, даже и на колегите си да каже, че тук не е здравословно да се влиза с взлом.

Везни - Превърта и става опасен

Везните не са хора. Те са от тез хора, дет’ са за затвора, както се пееше в една популярна улична песен от 80-те години на ХХ век. Изглеждат миролюбиви, кротки и спокойни, но превъртят ли, заприличват на обладани от демон девици: едни такива нежни и беззащитни, а в следващия момент забелват очи, главата им се извърта към гърба, започват да къртят врати и да мятат мебели. Нито един взломаджия не е в безопасност, ако е имал нещастието да уцели дома на Везна.

Скорпион - От засада с тигана

Всеки очаква от Скорпиона да се промъкне в мрака и да намушка с отровно острие крадеца. Това са погрешни стереотипи. Много по-вероятно е бандитът, нахлул незаконно в дома на Скорпион, да получи удар по главата с чугунен тиган или с тежък кристален пепелник. Скорпионите са сърцата чета, но някак не им е в стила да се възправят в цял ръст пред въоръжен крадец и да му размахат пръст. Те са преди всичко интелигентни, а чак след това опасни и отмъстителни маниаци.

Стрелец - Ужасът на обирджиите

Закоравелите рецидивисти са подготвени да се справят с нормален, рационален отпор. Но когато насреща им е Стрелец, от него може да се очаква какво ли не: да светне всички лапми и да запее химна или пък да сипе по едно питие, за да обсъдят с бандита ситуацията. Стрелецът умее и да се отбранява – по свой си начин. Той или ще изригне през устата си огън, или ще извади изпод кревата арбалет, или ще пусне внезапно и много силно Вагнер, така че на бандита да му изскочи сърцето.

Козирог - Опасен като тасманийски дявол

Той най-вероятно ще прецени че не е добре да се опъва директно на опасен престъпник. Всеки Козирог крие в едно тайно чекмедже оръжие, с което да обезвреди и най-бруталния бандит. Въпросът е, че точно в този момент чекмеджето се оказва някъде извън обсег. Затова Козирогът се скрива зад вратата и се надява всичко да се размине. Ако крадците имат грам мозък в главата, ще се престорят че не са го видели. Козирогът, притиснат в ъгъла, е опасен като тасманийски дявол.

Водолей - Може и да извади пистолета

Дори да завари крадец в апартамента или къщата си, Водолеят няма да го нападне. Няма да извади незаконен патлак и да застреля натрапника. Той или ще се примири с кражбата, след като помърмори и се повайка, или ще вземе правосъдието в свои ръце. Ще издири собственолично престъпника, ще проучи навиците му и ще измисли изтънчен план за отмъщение. Дали ще го докара докрай, това е друг въпрос. Понеже се познава добре, в крайна сметка може да размисли… и да извади пистолета.

Риби - Ще пуснат кръв на бандита

Дори когато са вегани и радетели за мир, любов и Уусдсток на Балканите, представителите на този знак тайно в душата си копнеят за кръв. Във всяка нежна Риба се таи по една акула. Под този знак са родени най-много серийни убийци. Затова при наличието на средство за самозащита – огнестрелно оръжие или сатър, и оправдание – крадец е нахлул в дома им, те като нищо ще се възползват от правото да опазят своята крепост. Ще пуснат кръв, а това е така вълнуващо!

Източник: "Труд"