Събития

Ученици от СУ „Васил Кънчов“ посетиха Холандия

  07.03.2018 11:19             
Ученици от СУ „Васил Кънчов“ посетиха Холандия

Група ученици и учители от СУ „Васил Кънчов“ пътуваха до  гр. Зутермеер в Холандия, където в училище „Орание Насау Колеж“ участваха в среща по проект „Ние сме нашето бъдеще. Подготовка на учениците за живота им като възрастни и граждани“ по европейската програма Еразъм+.

По време на визитата учениците представиха разработени от тях презентации за здравословния начин на живот, спорта и здравословното хранене. В работните срещи се включиха участници от партньорските училища в Холандия, Португалия и Словения. Съвместно бе проведено и занятие за оказване първа помощ на пострадал. Представен бе и филм за спорта в училище „Васил Кънчов“. Учениците от 7. клас Мария Тодорова, Моника Нешева, Вивиан Георгиева и Борил Миронов участваха в часовете по изобразително изкуство. Врачанските ученици, облечени в красиви народни носии, представиха  български народни танци по мотиви от музиката на Дико Илиев и получиха заслужени овации от учениците, учители и родителите. Посетиха Амстердам,  музея на Винсент ван Гог, Мадуродам край Хага с макети на холандските забележителности и градината с лалетата, този красив символ на кралство Холандия.

Учениците се радваха на гостоприемството на своите домакини, а учителите- Даниела Игнатова и Таня Павлова, на споделените уроци и иновативни методи на преподаване.