Здраве

Билката, която е най-добрият приятел на мъжете за повишаване на либидото им

  04.03.2018 08:58             
Билката, която е най-добрият приятел на мъжете за повишаване на либидото им

С неотменния ход на възрастта при мъжете зачестяват проявите на редица здравословни проблеми, за облекчаването на които може да се разчита на лечебната сила на природата. Много данни в тази насока съществуват за позитивния ефект на женшена.

Всички сме запознати с важността на физическата активност, съня и правилното хранене за мъжкото здраве във всяка възраст. Но прибавянето на продукти, съдържащи женшен, към ежедневният режим е допълнителна стъпка, с която всеки мъж може спокойно да заяви, че полага всички грижи за доброто си здраве.

Установени са няколко позитивни ефекта на женшена върху здравословното състояние на мъжете.

Подпомага справянето с еректилната дисфункция

Между 5% и 10% от мъжете до 40-годишна възраст имат еректилна дисфункция, а с напредване на възрастта честотата на разпространение на сексуалните нарушения нараства. Това че те се разглеждат като естествено последствие от възрастта, не означава, че не може да се профилактират. Приемът на женшен е сред най-ефективните нехормонални средства за подобряване на мъжкото сексуално здраве.

Регулира кръвната захар

Независимо от възрастта си, мъжете е по-вероятно да развият диабет тип 2, в сравнение с жените. Освен това при мъжкия пол заболяването често се диагностицира и при по-нисък индекс на телесна маса. Клинични проучвания сочат, че женшенът успешно понижава кръвната захар при здрави мъже, както и при такива, вече развили диабет тип 2, т.е. може да се ползва и като природно лечебно средство. Имайки предвид, че диабетът е и основна причина за еректилни дисфункции при зрели мъже, женшенът помага за овладяване и на двата проблема.

Предпазва от метаболитен синдром

Ускореното отлагане на мастни запаси в областта на корема и талията, означавано като метаболитен синдром, е типично състояние за мъжете след определена възраст. Освен като симптом на затлъстяване, метаболитният синдром е и рисков фактор за редица хронични здравословни проблеми. Установено е, че женшенът помага за поддържане хормоналния баланс на мъжкото тяло и стимулира дейността на митохондриите. Двете действия са ключови за редуциране риска от меаболитен синдром при мъжете.

Подобрява паметта

Дали като последствие от някое от горепосочените състояния, или като самостоятелен проблем, отслабената памет също е сред типичните здравословни проблеми за мъже около 50-годишна възраст. За щастие, и този тип проблеми са сред таргетните за действието на женшена. Той се посочва като идеално средство за борба с възрастово асоциираните ментални нарушения при мъжете.

В различните си форми - сибирски, американски или корейски женшен, кореноплодният продукт може да подпомогне справянето с редица типично мъжки и общоздравословни проблеми. Липсата на каквито и да било странични ефекти от приема на женшен е допълнителен плюс, повишаващ ефективността на женшена като полезно природно средство за мъжкото здраве.

Източник: puls.bg