Konkurent
ТДМ

Свят

Ян и Мартина не успяха да се вземат, но ги погребаха в сватбени одежди и други изчетоха брачните им послания (СНИМКИ)

2018-03-04 09:50 4370 0

Ян и Мартина не успяха да се вземат, но ги погребаха в сватбени одежди и други изчетоха брачните им послания (СНИМКИ)
Ян и Мартина не успяха да се вземат, но ги погребаха в сватбени одежди и други изчетоха брачните им послания (СНИМКИ) Ян и Мартина не успяха да се вземат, но ги погребаха в сватбени одежди и други изчетоха брачните им послания (СНИМКИ) Ян и Мартина не успяха да се вземат, но ги погребаха в сватбени одежди и други изчетоха брачните им послания (СНИМКИ) Ян и Мартина не успяха да се вземат, но ги погребаха в сватбени одежди и други изчетоха брачните им послания (СНИМКИ)

Стотици души присъстваха на погребението в Стявник, Северна Словакия, на журналиста Ян Куциак, който бе убит докато разследваше сигнали за корупция във връзка с италианската мафия, предоха световните медии.

27-годишният журналист бе погребан в сватбения си костюм, подобно на годеницата му Мартина Кушнирова, която бе застреляна заедно с него и погребана вчера в булчинската си рокля. Убийството им съживи дебата за корупцията и свободата на медиите в Словакия и другаде в Европа.

На погребението неговите колеги дойдоха с автобус, всички носеха значки с надпис #ALL FOR JAN.

Погребалната церемония в малката църква в Стявник започна с прочитане на стихотворение, което Ян Куциак е написал за годеницата си за сватбата им, която щеше да е през май.

Обръщайки се към близките на убития, сред които бяха негови колеги от информационния сайт aktuality.sk, архиепископът на Братислама Станислав Зволенски говори за нападение над свободата в страната.

"Ако убиецът е мислил, че е могъл да смълчи Ян, сгрешил е. Направил е точно обратното. Нападение над журналист е и нападение над свободата в страната ни. Не бива да го допуснем", заяви архиепископът.

Ян Куциак бе убит докато се готвеше да публикува статия за предполагаеми връзки между калабрийската мафия Ндрангета и словашкото правителство.

Няколко часа преди погребението словашката полиция освободи седем италианци, които бяха задържани в четвъртък в рамките на разследването. Снощи десетки хиляди души, в това число 25 000 в Братислава, участваха в демонстрации против корупцията в Словакия и чужбина.

Словашкият премиер Роберт Фицо обвини опозицията, че използва това убийство като "политически инструмент за изкарване на хората на улицата".

БЛИЦ припомня, че ден по-рано беше погребението на годеницата на Ян - Мартина. Момичето също беше погребано в сватбените си дрехи.

ВИДЕО в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/zaedno-i-sled-smrtta-yan-i-martina-ne-uspyakha-da-se-vzemat-no-gi-pogrebakha-v-svatbeni-odezhdi-i-drugi-izchetokha-brachnite-im-poslaniya-snimki_news583428.html

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Учен ще съди НАСА, иска да признае, че крие база на извънземни (ВИДЕО)
2018-08-16 11:20
28 0
Учени от университета в Колорадо проведоха изследване, според което обекти на Марс, считани за земни образувания, не е възможно да бъдат такива, а само изкуствени…

Признаха третия пол - в паспортите ще пише
2018-08-16 09:50
96 0
Германският парламент одобри възможността за регистриране на трети пол в документите за самоличност, пишe ABC. Миналия ноември върховният съд на страната направи това възможно въз…

Меле между мъж и жена в метрото прерасна в масов бой (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)
2018-08-16 08:20
258 0
Страшен бой избухна по време на движение на влакче в лондонското метро, което след това на спирката прерасна в масов кютек. В началото на произшествието…

Странен тип: Пощальон трупал писма 10 години, вместо да ги доставя
2018-08-16 06:50
151 0
Пощенски служител в Индия бе отстранен от работа, след като стана ясно, че в период от над 10 години не е доставил хиляди писма. Ако…

актуален брой на вестник Конкурент