Спорт

Страхотен обрат на Ботев срещу Черноморец в ненормално време за футбол /СНИМКИ/

  03.03.2018 20:08             
Страхотен обрат на Ботев срещу Черноморец в ненормално време за футбол  /СНИМКИ/

Ботев /Враца/ обърна Черноморец /Балчик/ до 3:2 в 19-ия кръг на Втора лига. Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на Цветан Веселинов-Меци. Гъстата мъгла на стадиона във Враца затрудни футболистите на двата отбора, съдийската тройка и зрителите. Теренът беше изчистен перфектно, но с течение на двубоя се разкаля и допълнително възпрепятства действията на играчите.

Домакините създадоха първата си възможност още във 2-та мин., когато пас от фланга на Емил Стоев беше овладян на гърди от Иван Колев, но той беше пресиран преди да нанесе решителния удар. В 10-та мин. гостите за първи път минаха центъра на терена, но стигнаха до гол. Виктор Митев центрира отляво и Александър Попов засече топката от няколко метра за 0:1. Ботевци поеха инициативата, след попадението, но компактната защита на Черноморец не им предостави много шансове. Няколко техни опасни атаки бяха спрени с цената на 3 жълти картона. В 35-та мин. Кристиян Григоров не успя да уцели добре топката с глава след асистенция на Атанас Кабов. В 37-та мин. последва нов студен душ за домакините. Александър Попов се измъкна от защитата и от врачанската мъгла и реализира за 0:2. В 45-та мин. Попов бе на път да оформи хеттрика си, но вратарят Христо Митов улови топката. В продължението на първата част най-после бургаската защитата се пропука, бранител се размина с центриране на Спас Георгиев и Иван Колев от 5 метра вкара за 1:2.  

На почивката от щаба на Ботев поискаха мачът да бъде прекратен и да се доигра в нормални условия, но делегатът на срещата Делян Асенов отказа.

Врачани натиснаха веднага след подновяването на играта. В 47-та мин. удар на Йордан Апостолов премина в близост до страничния стълб, а малко по-късно стражът на гостите парира изстрели на Петър Атанасов и Иван Колев. В 71-та мин. се откри идеална възможност пред Черноморец. Вратарят Христо Митов отрази шут на излязъл сам срещу него нападател, а Кристиян Григоров отби пред голлинията последвалия удар на съперник. Пълното превъзходство на врачани през втората част беше материализирано в 78-та мин. от Петър Атанасов за 2:2, а в 86-та мин. доведе до пълен обрат - 3:2. Перфектно подаване на Йордан Апостолов беше оползотворено от Янаки Смирнов за радост на премръзналите фенове на домакините. Двубоят завърши с две мелета в средата на терена, при които по чудо не пострадаха футболисти на врачанския клуб.

Определено заслуга за пълния обрат има наставникът Сашо Ангелов, който след почивката направи три офанзивни смени.

За Ботев играха: Христо Митов, Атанас Фиданин /72 Янаки Смирнов/, Петър Альошев, Кристиян Григоров, Йордан Апостолов, Даниел Гаджев, Атанас Кабов /46 Борислав Борисов/, Ивайло Михайлов, Емил Стоев /54 Петър Атанасов/, Иван Колев и Спас Георгиев.

За Черноморец ритаха: Християн Христов, Стефан Иванов, Севдалин Стайков, Генади Хуан-Алберт Луго, Мирослав Начев, Валентин Веселинов /81 Станислав Желязков/, Николай Иванов /89 Румен Александров/, Виктор Митев, Цветан Илиев /75 Ахмед Хасан/, Александър Попов и Васил Калоянов.