Спорт

Баскетболистките на Михайлов спечелиха дербито

  24.02.2018 19:11             
Баскетболистките на Михайлов спечелиха дербито

Монтана 2003 спечели дербито срещу Берое в Стара Загора от първата четворка на женската "А" група. Тимът на Стефан Михайлов се наложи над своя опонент с 87:77 т. Това бе първа загуба за домакините в този етап от шампионата и първи успех за гостите срещу този съперник от началото на сезона във всички надпревари. След този двубой и двата тима са с баланс 4:1.

Двубоят започна оспорвано, но в края на частта Монтана 2003 взе инициативата. Баскетболистките на Михайлов направиха серия от 7:0 и след 10 мин. игра водеха с 23:18. През втория период те поддържаха аванса си и на почивката той вече бе 10 т.

След паузата гостите продължиха да увеличават преднината си и преди заключителната четвърт тя достигна 13 т. Заралийки не се отказаха и започнаха ударно последната част със серия от 9:0, с което върнаха интригата в мача. Монтанчанки обаче не позволиха обрат и удържаха аванса си до края.

Много силен мач за победителките изигра Цветомира Шаренкапова. Тя отбеляза 29 т., 20 от които бяха през първото полувреме и вкара 13 от 16-те си стрелби. Радостина Димитрова завърши с 13 т., по 12 добавиха Христина Иванова и Димана Макариева. Даниела Петева се отчете с 11, а с 10 е Мария Желязкова.

За Берое Виолина Кочева бе най-резултатна със 17 т. Александра Петрова отбеляза 15, 11 има Теодора Динева, а 10 вкара Карина Константинова.

Вчера пък стана ясно, че баскетболистките на Монтана 2003 се класираха за финала на купата на България. Това стана възможно, след като Рилски спортист /Самоков/ отказа да играе в полуфиналите. С писмо „скиорките” са уведомили федерацията за решението си. Така Монтана ще чака съперника си за финала, който ще бъде определен след мачовете между Берое и Славия на 3 март в София и на 10 март в Стара Загора. Спорът за трофея е на 18 март в Перущица.