Крими

Писаха фишове след тараш в питейни заведения

  24.02.2018 10:48             
Писаха фишове след тараш в питейни заведения

През изтеклата нощ, за времето от 21 ч. до 02 ч., на територията на Враца е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверявано е също така за наличие на стоки без акцизен бандерол. Операцията е целяла повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност и кражбите на животни от частни домове, както и набелязване на превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид.

Проверени са 25 лица, 10 МПС и 4 питейни заведения. Констатирани са 2 нарушения на Закона за българските лични документи, които са санкционирани с фишове.

Същата операция е преминала вчера и на територията на РУ Роман между 8 ч. и 18 ч. По време на нея са проверени 25 лица, 2 ЛПИ, 9 МПС и 2 питейни заведения, а констатираните нарушение са 6. От тях едно е санкционирано с акт за установяване на административно нарушение по ЗБЛД и едно по Закона за движение по пътищата. Съставени са също така 4 фиша и 3 протокола