Спорт

Цури продължава да преследва мечтата си и зад граница, дебют с гол в Австрия

  24.02.2018 10:08             
Цури продължава да преследва мечтата си и зад граница, дебют с гол в Австрия

Цветослав Ненков-Цури ще продължи кариерата си в Австрия. Десният бек на U19 на Ботев /Вр/ през миналия сезон бе един от любимците на феновете заради сърцатата си мъжка игра, себераздаването по всички части на терена, непримиримия дух и воля за победа, все неща които по-възрастните запалянковци свързват с футболистите на някогашния славен Ботев в елита.

Врачанинът ще рита в Трета дивизия за SV Stockerau, който не е обаче случаен клуб. През 1991 г. печели купата на Австрия след победа на финала срещу гранда Рапид /Виена/, а в първия предварителен кръг на УЕФА се представя достойно срещу Тотнъм, губейки двете срещи с по 0:1. Във витрината на клуба от град Щокерау, намиращ се на 30 км от австрийската столица, има още куп трофеи от различни първенства и турнири.

Цветослав Ненков преследва футболната си мечта отдавна и заради това поема и житейски рискове. Паметливи фенове още си спомнят, как той напусна елитна врачанска гимназия, за да продължи да се развива в Академията на Етрополе, а впоследствие и в авторитетни столични школи.

„Ще се занимавам само с футбол засега, докато съм здрав. Тук условията са перфектни. Всичко е измислено и подредено от „А“ до „Я“ за състезателите. Всеки път тренировките са различни и интересни. Отборът ме прие изключително добре и затова благодаря на всички, с които ще водим битките по терените. Няма да забравя, че този клуб ми подаде ръка в труден момент. Готов съм за ново начало!“, каза от Австрия за „Конкурент“ Цветослав Ненков-Цури.

В събота Ненков дебютира за SV Stockerau в контрола. Врачанинът влезе в игра в 45-та мин. и в 60-та попадна в прегръдките на съотборниците си, след като засече центриране и прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратаря за 0:1. Проверката със Slovan HAC завърши 1:1.