Спорт

СУ „Иван Вазов” е комплексен победител в зимния спортен празник в Мездра

  23.02.2018 16:19             
СУ „Иван Вазов” е комплексен победител в зимния спортен празник в Мездра

Отборът на СУ „Иван Вазов“, воден учителите Диана Иванова и Христо Иванов, стана комплексен победител в зимния спортен празник, организиран от Община Мездра за втора поредна година. Надпреварата се проведе в двора на училището и беше открита от зам.-директора Евгени Йоловски. След домакините се наредиха тимовете на ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, с ръководители Цветелина Цинцарска и Атанас Георгиев. Именно ученици от V до VII клас в трите училища участваха в състезанието, чийто главен съдия беше Жанета Маринова - ст. експерт „Спорт, младежки дейности и работа с деца“ в местната управа.

Преди същинската надпревара учителят по физическо възпитание и спорт в СУ „Иван Вазов“ Диана Иванова загря събралите се деца и възрастни със зумба танци и флашмоб. В последвалата игра с обръчи за петокласници най-добре се представиха възпитаниците на СУ „Иван Вазов“, следвани от представителите на ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христо Ботев“. При скачането с чували за шестокласници първенец ОУ „Христо Ботев“, изпреварило СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. В тегленето на въже за седмокласници шампион и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, а негови подгласници -  СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“. В играта „Бързи, смели, сръчни“ за V-VII клас победи СУ „Иван Вазов“, на второ място е ОУ „Христо Ботев“, а на трета позиция - ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Призьорите бяха наградени от кмета инж. Генади Събков, Елена Нанова, която оглавява общинската дирекция „Социални  и хуманитарни дейности“ и директора на СУ „Иван Вазов” Мариела Горанова.

Всички участници и присъстващи на зимния спортен празник участваха в томбола с много предметни награди, осигурени от управата на Мездра.

Следващото спортно предизвикателство, което общинска администрация организира,  ще се проведе на 22 март на изкуствения терен на стадион „Локомотив“. То ще бъде под надслов „Пролетта е вече тук“ и в него ще участват ученици I-VII клас в градските училища.