Спорт

Ясен е стартът на първенствата във Видинско, предстои юбилейно издание на осмомартенския турнир за девойки

  23.02.2018 14:51             
Ясен е стартът на първенствата във Видинско, предстои юбилейно издание на осмомартенския турнир за девойки

Ръководството на ОС на БФС във Видин проведе работно съвещание с представителите на отборите, състезаващи се в областната група за мъже. Предложението беше първенството да се поднови на 10 март, но с оглед неблагоприятната дългосрочна метеорологична прогноза се реши стартът да е на 17 март. Мачовете ще започнат в 14.30 ч. След 12 кръга през пролетта шампионатът ще приключи на 2 юни.  

През идната седмица ще е сбирката и с представителите на отборите от детско-юношеските първенства. Планът е на 25 март да започнат юношите старша възраст, на 31 март – „Футбол 9”, на 4-5 април - децата, които са разделени в 2 групи, а на 8 април – „Футбол 5” и „Футбол 7”.

На 7 март ще се състои 10-то юбилейно издание на турнира за девойки, организиран традиционно по случай международния ден на жената. Надпреварата се провежда без прекъсване от 2009 г.

По време на днешната сбирка председателят на ОС на БФС Иво Марков благодари на делегатите, участвали в конгреса на БФС преди седмица, за правилното решение, което са взели за развитието на видинския футбол. 13 човека имаха право на глас от областта. На форума са приети 3 нови клуба за членове на българския футболен съюз – Дреновец, Рациария /Арчар/ и Дуло /Видин/.