Спорт

Треньор със стаж в Интер почва работа в Ботев /Вр/

  23.02.2018 10:29             
Треньор със стаж в Интер почва работа в Ботев /Вр/

Специалист със солиден стаж в ДЮШ на италианския гранд Интер започва работа в Ботев /Враца/. 28-годишният Кевин Кое пристигна вчера в града. В местния клуб той ще остане до края на полусезона.

„Стремим се децата във Враца да станат по-добри футболисти, треньорите по-умели специалисти, а клубът по-успешен!”, каза изпълнителният директор на Ботев Денислав Георгиев по повод идването на Кое.

Кевин е млад и перспективен треньор, който тепърва си изгражда име. Син е на френската легенда Беноа Кое - трикратен шампион на Франция с Олимпик /Марсилия/ и Нант, както и носител на купата на УЕФА с Интер /Милано/ заедно с Роналдо и Роберто Баджо. Беноа Кое е една от най-големите футболни звезди, играли някога в българското първенство. През сезон 2004/2005 той беше съотборник с врачанина Валентин Илиев в ЦСКА, записвайки 15 мача в „А“ група и вдигайки шампионската купа с „червените“. Синът му Кевин Кое вече притежава UEFA „A” лиценз за треньор и диплома по икономика и мениджмънт. Говори свободно 5 езика. Младият специалист има сериозен опит като треньор и технически координатор в елитната детско-юношеска академия на Интер. През есента на миналата година той пристигна в България, за да се присъедини към треньорския щаб на ЦСКА 1948, където изкара стаж при Валентин Илиев.