Събития

Купете мартеница, помогнете на Дани

  22.02.2018 15:20             
Купете мартеница, помогнете на Дани

В навечерието на един от най-българските и най-красиви празници – Баба Марта, е подета нова благотворителна кампания в помощ на Дани, научи „Конкурент“.

Благородната инициатива е на Александра Цветкова, с която младежът се познава отдавна. Чаровната дама носи титлата „Мис Враца“ 2014 г. и е до Дани след тежкия инцидент, който преобърна живота му. Тя бе и негова дама на бала, а преди време, отново с нейна помощ бе организирана фотосесия „Градски портрети“ в София, а  събраната сума отиде в помощ на Дани.

„Мартеничката е символ на българското, на мира и любовта, на здравето и добротата и е предвестник на пролетта и новото начало.
Нека помогнем на Дани за едно ново начало!“, пише в личния си профил във фейсбук красивата врачанка и уточнява, че всеки, който иска да помогне на младото момче, може да поръча онлайн от нея мартеничка, чиято символична цена е 10 лв. Тези, които имат по-голяма финансова възможност, могат да заплатят и повече, апелира Александра, надявайки се на по-голяма активност в набирането на средства за момчето.

Припомняме, че младият плувец претърпя инцидент на водна пързалка край морето през лятото на 2016 г. Вследствие на падането бе засегнат гръбначният му стълб. Дълго време Дани беше на легло, а днес още се възстановява от тежката травма. Близо две години след злополуката той се бори усилено и не позволява състоянието му да го сломи.

В края на януари той се върна от реномирана европейска клиника в Испания, където са му направени поредица от изследвания.

„Местните травматолози са на мнение, че трябва да се оперират ръцете му, за да има по-добър захват и да е по-самостоятелен. Чакам офертата им, но ще трябват доста пари. Допитах се и до ортопед от Сърбия, който пък бе на мнение, че няма смъсъл от подобна операция. Ще говоря и с наши специалисти, за да направя най-доброто за детето си“, заяви пред „Конкурент“ майката на Дани Вергиния Маринова. Едно обаче е сигурно – в която и клиника да отиде, рехабилитацията е скъпа и ще са нужни много средства, а такива липсват до момента.

Кутия за дарения в помощ на младежа има в магазин „Кауфланд“ във Враца.

 

Средства в помощ на Дани могат да се внесат и на неговата дарителска сметка

IBAN BG19FINV91501316841132

BIC FINVBGSF.