Спорт

Ботев се подсили за полусезона, няма да подцени стимулираните „шейхове”

  22.02.2018 11:44             
Ботев се подсили за полусезона, няма да подцени стимулираните „шейхове”

Лидерът Ботев /Вр/ започва пролетния дял във Втора Професионална лига с гостуване в Бургас на Нефтохимик. Мачът от XVIII кръг e утре от 14 ч.

„Тренирахме месец и половина във Враца и Балчик, където бяхме на лагер. Мисля, че подготовката премина добре, но дали сме си свършили работата ще си проличи от резултатите“, каза треньорът Сашо Ангелов. В проверките неговите възпитаници победиха Първа Атомна /Козлодуй/ с 4:1, Лудогорец-2 /Разград/ с 2:1, Добруджа /Добрич/ с 3:0, Спартак /Плевен/ с 4:1 и Ботев /Пловдив/ с 3:0. Врачани завършиха 2:2 с Банско и загубиха от Черноморец /Балчик/ с 0:1 и Витоша /Бистрица/ с 1:3.

„Резултатите в контролите не са толкова важни, защото в тези мачове се правят експерименти. Има още ден-два до първия официален двубой, но в главата ми е ясно кой, кога, защо и как ще е в състава. Преди 10-ина дни някои футболисти имаха леки болежки, но в момента всички са здрави и готови да преследват целта – някое от челните места, а най-хубаво би било да е първото“, заяви Ангелов. През паузата той привлече вратаря Александър Любенов от Левски, Иван Колев от Несебър, Петър Атанасов от Монтана, Андреас Васев от Дунав /Русе/, Румен Рангелов от Кариана /Ерден/, сърбина Урош Стаменкович и Йордан Апостолов от Етър. Клубът се раздели със стража Николай Кръстев, Иван Иванов, Илия Карапетров и Александър Александров.

За Нефтохимик наставникът на врачани уточни, че не е подходящо да бъде използвано определението аутсайдер.

„Така може да бъде наречен отбор, който се отказва на полусезона, на каквото нещо сме ставали свидетели много пъти, а не тим, мъчещ се да играе футбол до края. Мачът в Бургас може да се яви като един от най-най-трудните, защото домакините ще бъдат стимулирани от други отбори, а освен това ще искат да се докажат. Нефтохимик е млад отбор, с треньор, който ми е бил колега като футболист. С Диян Петков се познаваме добре. Той учи играчите да се раздават. Лошото е, че в първите и последните мачове стават най-големите изненади“, коментира треньорът на врачани. Ботевци тръгват за Бургас днес.

Четете повече в днешния брой на вестник "Конкурент"!