Събития

Никол триумфира в Банкок

  22.02.2018 08:57             
Никол триумфира в Банкок

Малката математичка от Враца Никол Илиева постигна пълен триумф на олимпиада в Тайланд, за където замина преди няколко дни. По информация на майката на възпитаничката на НУ „Св.Софроний Врачански“, Никол е спечелила международното математическо състезание, научиотново първи "Конкурент".

За днес е насрочено награждаването на малката врачанка, която освен купата за първото място ще бъде отличена със златен медал и значка за организаторите. Информацията беше потвърдена от общинския съветник от „Народен съюз за Враца“ Диляна Давидкова, която помоли колегите си от местния парламент да помогнат финансово за пътуването и участието на Никол в тайландската столица. „Този успех показва не само, че всички положени усилия са си заслужавали, но и че във Враца има много талантливи и умни деца. Щастлива съм за успеха на Никол“, каза пред „Конкурент“ Давидкова.

Събирането на средства за пътуването на Никол в Азия обедини врачани, а своята лепта дадоха общински съветници, ротарианци, бизнесмени и кметове от Врачанско.

Четете тази и други нови утре във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада