Спорт

Монтана 2003 срази Цървена звезда и го мина в Адриатическата лига /Снимки/

  21.02.2018 20:26             
Монтана 2003 срази Цървена звезда и го мина в Адриатическата лига /Снимки/

Монтана 2003 записа много важна победа у дома над сръбския Цървена звезда с 81:56 т. в мач от топ 8 на Адриатическата лига за жени. Успехът в зала „Младост“ бе общо 7-и за българския отбор, който има и 4 загуби и изпревари в класирането днешния си съперник, с който допреди мача имаше еднакъв актив. Монтанчанки са втори след лидера Цинкарна Целе и бетонираха мястото си в четворката на класирането.
Домакините поведоха още след няколко атаки и бяха напред през цялото първо полувреме, като на моменти разликата стана двуцифрена, а на почивката беше 9 т. при резултат 40:31. След подновяването на играта гостите се приближиха опасно, но до края на третия период Монтана отново дръпна за 56:43. Категорично спечелена последна десетка направи победата на тима разгромна.
Сара Бут наниза 33 т. за успеха след стрелба 13/18 за 2 т. и 7/7 от наказателната линия, а 10 добави Милана Живадинович. За Цървена Звезда Мария Пърлия записа 12 т., а с по 10 завършиха Александра Катанич, Биляна Степанович и Невена Наумцев.
В следващия кръг Монтана ще гостува на последния в класирането Трешневка 2009 в търсене на трета поредна победа.
В събота пък тимът ще играе в Стара Загора с Берое в първата четворка на женската „А” група. Двубоят е от 17 ч. Срещата е от голямо значение и за двата отбора, които са основните фаворити за титлата през този сезон. Домакините натрупаха допълнително самочувствие, тъй като спечелиха последните две срещи срещу монтанчанки. Берое записаха по една победа в Адриатическата лига и в родния шампионат. Сега тимът от Северозапада ще се опита да вземе реванш.
Днес пък стана ясно, че финалната среща в турнира за купата на България при жените ще е в Перущица на 18 март. След получени официални писма от Монтана 2003 и Берое, се реши жребият за полуфиналите в надпреварата да е дирижиран. Първите два отбора във временното класиране на първенството ще бъдат разделени. Жребият ще се тегли утре в 11 ч. в офиса на българската федерация по баскетбол.