България

И днес без промяна на времето - облаци и дъжд, в Северна България и сняг

  21.02.2018 14:49             
И днес без промяна на времето - облаци и дъжд, в Северна България и сняг

През това денонощие времето ще се задържи почти без промяна. Ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд, а в Северна България и планинските райони - от дъжд и сняг. Почти без валежи, в следобедните часове - и с разкъсвания на облачността, ще бъде времето над Югозападна България. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен, североизточен вятър. Минимални температури: между 0 и 5 градуса, максимални - между 1 и 6 градуса; в югозападните райони - до 10-11 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 6-7 градуса. Температурата на морската вода е 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще бъде облачно, на много места - с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите от Югозападна България. Ще духа умерен югоизточен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин - юг-югозападен, но през деня постепенно ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - минус 2-минус 3 градуса.

В петък и събота ще преобладава облачно време, почти без валежи. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб. Температурите ще останат без съществена промяна - минималните между минус 1 и 4 градуса, максималните - предимно между 2 и 7 градуса. През нощта срещу неделя отново ще започнат валежи.

24часа