България

Туристическа палатка стана наркооранжерия

  21.02.2018 13:34             
Туристическа палатка стана наркооранжерия

Изобретателен мъж от Плевен превърнал туристическа палатка в наркооранжерия, в която отглеждал марихуана в Родопите. За негова зла участ, полицаите от Чепеларе го разкрили.

Акцията на униформените започнала във вторник, 20 февруари, към 13:00 часа, след като патрулиращи полицаи от с. Хвойна открили в джоба на якето на 26-годишен младеж близо 4 грама марихуана.

В последствие полицията претърсила и наетата от него къща в близкото село Орехово, където попаднали на иновацията. В стая на втория етаж, в оборудвана палатка са намерени 8 саксии с 8 стръка зелени растения с различна големина, отговарящи по морфологични белези на коноп. В палатката имало всичко необходимо – лампи, вентилатори и т.н.

26-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. Той се появил в селото преди около година, като успял да наеме къщата от възрастно семейство, което живее в Асеновград.

Разправял различни версии за живота си, както и с какво си вадил прехраната. В деня на залавянето му, той се връщал от Пловдив. Работата по случая продължава.

дарик