България

Психично болен син уби баща си

  21.02.2018 11:43             
Психично болен син уби баща си

Психично болен син е убил баща си при семейна свада в Батак, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. 55-годишният мъж, извършил убийството, е задържан от служители на Районното управление на полицията в Пещера.

Сигнал за семейна свада и последвал побой бил подаден късно снощи от роднини на починалия мъж, живеещи на съседния етаж в къща, намираща се в Батак. Незабавно към мястото бил насочен автопатрул на местния полицейски участък. Униформените реагирали незабавно и пристигайки установили, че 55-годишният батачанин П.Г. е нанесъл побой на 85-годишния си баща. В резултат на множеството удари възрастният мъж е починал.

Извършителят, който е психично болен е задържан незабавно, а за случая е уведомен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. П.Г. е настанен в Държавната психиатрична болница в областния град. Трупът на убития е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед и е образувано полицейско производство.

Автор Диана Варникова