Спорт

(Видео) Наградиха легенда на Ботев и хандбалист №1 на Враца

  20.02.2018 13:24             
(Видео) Наградиха легенда на Ботев и хандбалист №1 на Враца

Легендата на футболния Ботев Николай Пенков беше награден днес на церемония, организира от Сдружението на спортните клубовете във Враца, видя единствено репортер на „Конкурент“. Председателят на организацията о.р. полк. Георги Асенов връчи плакет за 70-годишнината на рекордьора по участия със зеления екип, а секретарят на организацията – заслужилият треньор, майстор на спорта и почетен гражданин Илия Здравков даде материален приз на Пенков.

Роденият през 1947 г. в монтанското село Мадан десен бранител е №1 във вечната ранглиста на Ботев с 334 мача. В актива си има и 14 гола. Той благодари за уважението и разказа, че в момента се чувства добре, заобиколен от деца и внуци.

„Обичам Ботев и съм давал всичко от себе си на терена, докато играех за отбора. Дебютирах през сезон 1969/1970 и ритах почти без прекъсване до 1982 г. През това време нямам пропуснат мач. Наложи се да искам от старши-треньора Илия Панев да ме освободи от последните две срещи през сезон 1970/1971, когато вече бяхме станали бронзови медалисти, за да мога да се оженя“ каза Николай Пенков в ексклузивно интервю за „Конкурент“, което може да прочетете в петъчния брой.

Заедно с него за 70-годишния си юбилей беше награден и Филип Попов, който е познат на по-старото поколение като най-добрия хандбалист на Враца.

Секретарят на СД Ботев Илия Здравков обеща много изненади на следващата церемония по отличаване на спортистите-ветерани, която ще се проведе на 17 май. Враца е единственият град в България, който почита бившите си спортисти два пъти в годината.