Спорт

Над 400 ученици демонстрираха бързина, сила, ловкост и въображение в зимния спортен празник

  19.02.2018 16:09             
Над 400 ученици демонстрираха бързина, сила, ловкост и въображение в зимния спортен празник

Над 400 ученици от 14 училища се включиха в традиционния зимен спортно-туристически празник „Враца 2018”. Надпреварата, организирана от общинската управа и българска асоциация „Спорт за всички”, премина под патронажа на кмета Калин Каменов. 33-то издание на проявата се проведе в местността Учителски колонии в планината.

В крос на 800 м за момчетата от V-VIII клас най-бърз беше Венелин Иванов СУ „Отец Паисий”. След него финишираха Дамян Бобошевски от ППМГ „Акад. Иван Ценов” и Георги Бонев от ПТГ „Никола Вапцаров”. При момичетата на 600 м победи Стела Николаева от СУ „Козма Тричков”. Нейни подгласнички са Евгения Върбева от СУ „Отец Паисии” и Василена Даскалска от ПТГ.

В бягането на 1 000 м за юноши от IX-XII клас Веселин Янчев от ППМГ, изпревари Десислав Митев от ПТГ и съученика си Петър Косев. При девойките на 800 м призьорки станаха Изабела Славчева от СУ „Отец Паисий”, Дениза Цветелинова от СУ „Никола Войводов” и Петрана Георгиева от ПТГ.

В топ 3 на туристическата щафета за V-VIII клас влязоха ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, СУ „Отец Паисии” и СУ „Никола Войводов”. При СУ „Отец Паисии” изпревари в класирането ПТГ и ПГ „Димитраки Хаджитошин”.

Най-силни и ловки в тегленето на въже за I-IV клас бяха възпитаниците на НУ „Иван Вазов”, следвани от тимовете на НУ „Св. Софроний Врачански” и ОУ „Св. Климент Охридски” /Тишевица/. Шампион при V-VIII клас е отборът на СУ „Отец Паисий”, а негови подгласници станаха СУ „Никола Войводов” и ОУ „Св.св. Кирил и Методий”. При IX-XII клас призьори са ППМГ, ПГ „Димитраки Хаджитошин” и ПТГ.

Голяма доза въображение показаха участниците в конкурса за най-красив снежен човек. При най-малките беше отличена фигурата на НУ „Иван Вазов”. Призовете в останалите две възрастови групи бяха за СУ „Отец Паисии” и СУ „Никола Войводов”.

Всички призьори получиха купи, медали, предметни награди и лакомства, осигурени от Община Враца и българска асоциация „Спорт за всички”. Те им бяха връчени от председателя на постоянната комисия по образование към общинския съвет Таня Георгиева.