Крими

Вижте кои са крадците, ограбили 81-годишна баба

  19.02.2018 10:30             
Вижте кои са крадците, ограбили 81-годишна баба

Мъж на 22 години и двама непълнолетни от Бело поле, Видинско са задържани за грабежа от дома на възрастна жена в селото, който беше извършен на 9 февруари, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Както „Конкурент” съобщи, 81-годишната баба сигнализирала сама в полицията около 9 часа. Тя съобщила, че няколко часа по-рано неизвестни проникнали в дома й. Привеждайки я в безпомощно състояние, те отнели сумата от 240 лева и избягали. При огледа на местопроизшествието униформените установили, че в къщата било проникнато през покрива – след отстраняване на част от керемидите.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите влезли в дирите на тримата автори на престъпното посегателство. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани двама непълнолетни и С.И. /22г./ от селото. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс. До момента, момчетата (на 15 г. и 16г.) не са били регистрирани в детска педагогическа стая за извършени противообществени или престъпни деяния. Пълнолетният няма криминалистическа регистрация, уточниха от полицията.

В разследването на грабежа са участвали служители на РУ-Белоградчик, сектор „Противодействие на криминалната престъпност”  в ОДМВР-Видин и сектор „Грабежи” в ГДНП.

Работата по случая продължава, под ръководството на наблюдаващ прокурор, в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ-Белоградчик.