Събития

НУ „Св. Софроний Врачански“ сподели добрите си практики

  15.02.2018 16:54             
НУ „Св. Софроний Врачански“ сподели добрите си практики

Начално училище „Св. Софроний Врачански“ бе домакин на методично обучение на начални учители от област Враца. Срещата се осъществи съвместно с РУО - Враца, а темата бе „Ефективност на стратегиите и методите за формиране на ключова компетентност „Умения за учене“ при учениците от начален етап“.

„През тази учебна година за втори пореден път организираме методическа среща на началните учители. Днешната среща се различва от досега проведените по това, че разглежаме формирането на уменията за учене, заедно с формирането на дигиталната компетентност и връзката им в съвременното обучение на децата“, каза старши експертът от РУО - Враца Пламенка Ангелова. Тя не пропусна да похвали ръководството и преподавателите в НУ „Св. Софроний Врачански“, благодарение на които то се е превърнало в „едно европейско училище, което прилага съвременните модели на работа и не случайно резултатите от обучението на учениците в това училище са значими“. Директорът на училището Антоанета Сиракова сподели, че срещата е изключително важна и ползотворна за всички, с оглед на това, че живеем в един напълно дигитализран свят.

Начални учители от цялата област присъстваха на открити уроци и се запознаха с дигиталните инструменти, използвани в обучителния процес на учениците от І до ІV клас. Целта на методическото обучение е похватите да бъдат приложени и в останалите училища в областта.