Konkurent
ТДМ

Здраве

Имате ли космати зърна? Обърнете сериозно внимание, опасно е

2018-03-09 06:00 1439 0

Имате ли космати зърна? Обърнете сериозно внимание, опасно е

Може да не ви харесва, но човешкото тяло е покрито с косми. Без този защитен слой ще усещам студа още повече. Той също така осигурява защита от наранявания.

Но това няма как да ни накара да се харесаме повече. Още повече, ако имаме космати зърна, за които не сме сигурно дали е страничен проблеми ли просто резултат на досадни хормони. 

При една жена косматите зърна могат да означават просто свръхпроизводство на мъжкия полов хормон тестостерон, който всички ние имаме.

Косматите зърна обаче могат да бъдат и знак за по-сериозни здравни проблеми. 

1. Синдром на Кушинг

Излишното окосмяване на зърната може да бъде симптом за синдрома на Кушинг, който се дължи на прекаленото наличие на хормона кортизол в организма.

Други симптоми включват дебела мастна тъкан на гърдите и корема, червено, подпухнало лице, лилави стрии, отслабналост в горната част на ръцете и краката, ниско либидо, депресия и окосмяване.

Ако не се лекува, синдромът на Кушинг може да се утежни. Той може да се причини и в резултат от стероидно лечение - или поради тумор на хипофизната жлеза в мозъка или тумор на надбъбречните жлези в бъбреците.

2. Синдром на поликистозните яйчници

Засягайки една от петте жените, синдромът на поликистозните яйчници  има три основни симптома, характеризиращи това състояние.

Това са редки или нередовни менструации, високо ниво на андрогените или мъжките хормони и множество дребни фоликули, т.е. малки кисти в яйчниците, откъдето идва и името на този синдром.

Aко смятате, че имате някои от тези симптоми, незабавно се обърнете към личния си лекар.

Zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
С този прост трик ще пиете повече вода!
2018-09-24 04:00
129 0
Водата е в основата на здравословния живот. Без храна можем да издържим около 3 седмици, но без вода – не повече от 3 дни. Разбира…

Онези, които не пият алкохол, умират по-рано
2018-09-23 14:50
375 0
Хората, които не пият алкохол, умират по-рано от онези, които от време на време посягат към чашката. Звучи абсурдно, но научно изследване на Тексаския университет…

Любителите на скарата може да умрат по-рано
2018-09-23 04:00
389 0
Ново проучване, проведено в Китай установи, че почитателите на този вид месо може да умрат по-рано. Учени от Оксфордския университет се позовават на изследване, в…

Стимулирайте метаболизма като правите по малко от това всеки ден
2018-09-22 04:00
470 0
Докато някои ентусиасти във фитнес залата предпочитат да прекарват час в потене на пътеката за бягане, други са готови по всяко време да обърнат гръб…

актуален брой на вестник Конкурент