Здраве

Всеки има тези 6 предмета в дома си, а те са скрити убийци! Веднага се отървете от тях

  15.02.2018 15:29             
Всеки има тези 6 предмета в дома си, а те са скрити убийци! Веднага се отървете от тях

Ние всички считаме нашия дом за наша крепост, където нищо не може да ни нарани. Но в днешно време това не е съвсем така. Всъщност у дома ни може да има доста опасности.

Много предмети и препарати съдържат метиленхлорид, формалдехид и нитробензен, които се считат за канцерогенни, които се съдържат в нещата, които използваме ежедневно като шампоани, бои, гума, парфюми, пластмаса.

Ето някои от често използваните продукти, които смятаме, че са безопасни за употреба, но могат да ни причинят проблеми.

1. Свещи

Според едно проучване около 40 процента от свещите имат оловни жици в техните фитили. Ароматизираните свещи най-често са създадени по този начин. Причината е, че благодарение на ароматното масло восъкът е по-мек, така че производителите използват олово, за да направят фитилите по-здрави. Така когато свеща се запали, тя отделя вредни вещества, които могат да са много опасни за здравето. Прологът за високи показатели на олово може да доведе до умствени увреждания, обструкция на хормони, поведенчески проблеми и различни други здравни проблеми. Ако искате да се насладите на светлината от свещи, без да излагате здравето си на опасност, трябва да използвате свещи от пчелен восък с памучни фитили.

2. Шампоани

Въпреки че не е за вярване, шампоаните съдържат и много токсични химикали. Страничните им ефекти все още се анализират и няма доказателства, че те могат да доведат до рак. Но не рискувайте, а изберете да използвате някой от многобройните видове естествени шампоани.

3. Завеси за душ

Съществуват многобройни токсични химикали, които се намират в направата на завесите за душ и те се разпространяват в околната среда, банята и душа и излъчват опасни химикали, наречени летливи органични химикали.

4. Освежители за въздух

Освежителите за въздух съдържат токсини като фталатни естери, канцерогени и летливи органични съединения. Изследване показва, че ароматизаторите за въздух са пълни с химикали, които са отговорни за влошаването на състоянието на хора с астма и също влияят върху репродуктивното здраве. Можете да използвате етерично масло вместо тези продукти.

5. Материали за изкуство

Някои материали като маркери, акрилни бои, лепила и разтворители са пълни с химикали, отговорни за развитието на тумори, алергии и като цяло за увреждания на органите. Децата са особено слабо защитени срещу токсините, така че най-добре е да обърне специално внимание на материалите, които те използват. Ако искате да творите изкуство, по-добре използвайте нетоксични и естествени алтернативи.

6. Дезодоранти и козметика против изпотяване

Много дезодоранти са пълни със съставки, които водят до рак. Тъй като те се произвеждат, за да останат в тялото дълго време, това означава, че кожата може да абсорбира всички опасни химикали, които съдържат.

Защитете здравето си и направете дома си безопасно място без опасни химикали и изхвърлете всички тези продукти и почистващи препарати, които ги съдържат./Zdrave.to