Събития

Вижте как отбелязаха 14 февруари в Борован

  14.02.2018 12:39             
Вижте как отбелязаха 14 февруари в Борован

По повод 14 февруари - денят на Свети Валентин, в общинска администрация  Борован посрещнаха учениците от 9 клас с класен ръководител госпожа Рогашка, a те подариха на кмета на общината инж. Десислава Тодорова сувенир – бутилка с вино, изработен лично от тях и пожелаха много здраве и лично щастие. Доброволците от БМЧК община Борован с ръководител Даниела Велчовска пък зарадваха инж.Тодорова с балони, пожелания и послания свързани с деня на влюбените.

Инж. Десислава Тодорова като добър стопанин, заряза лозите и пожела здраве и берекет през годината в съседната на общинска администрация къща, собственост на Иван Деков. На традиционния ритуал, посветен на Трифон Зарезан, присъстваха Илияна Донкова – заместник кмет на общината и кметовете на населените места Сираково и Добролево, Гриша Георгиев и Илиян Буковски. Празникът продължи с конкурс за най- добро домашно бяло и червено вино, а комисия с председател Пламен Босашки и членове Иван Велчовски и Симеон Ганджински, определи победителите.

Първо място в категорията „Най – добро бяло вино“ спечели Гриша Георгиев. Втрото място зае Илиян Буковски, а на трето се класира Ивайло Валентинов. Майстор на червените вина стана Емил Бърдарски, а на второ и трето място се класираха вината на Инна Палибачийска и Богдана Христова.

Победителите в конкурса получиха грамоти и парични награди, а празникът продължи със солидна почерпка и много настроение.