Konkurent
ТДМ

Свят

Алергия към сперма? Възможно е !

2018-02-14 21:20 547 0

Алергия към сперма? Възможно е !

Сексуалното здраве е обширна тема. Отговорността на двата пола се свежда до това да бъдат максимално предпазливи, внимателни и отговорни както към себе си, така и към сексуалния партньор. Рядко срещан, но все пак съществуващ проблем е алергията към сперма.

Тя се изразява в свръхчувствителност към протеин, намиращ се в семенната течност, когато жената влезе в контакт с нея. Не е ясно дали тези жени, които имат такава алергия са алергични към спермата на партньора си или по принцип.

Затова, когато са налице алергични симптоми, се прави задължително изследване. Колкото и странно да ви звучи, но има и мъже, които са алергични към собствената си семенна течност.

Как да разпознаете една евентуална алергична реакция?

Най-честите симптоми са сърбеж, парене и подуване в областта на кожата, която е била в контакт със сперма, затруднено дишане, зачервяване, уртикария, подуване на очите. Обикновено симптомите се проявяват в първите 20-30 минути на контакта със семенната течност.

Тъй като тази алергия се наблюдава по-рядко, почти винаги дамата решава, че е гъбична инфекция или друга полово предаван а болест. Алергията може да се прояви по всяко време. Това означава, че оралният секс също може да бъде причина за алергични реакции.

Възможно ли е да забременее една жена с такъв проблем?

Да, възможно е, може да се наложи изкуствено осеменяване. Ако подозирате, че проявявате такава алергия, консултирайте се с алерголог. Той ще назначи адекватно лечение с медикаменти или поставяне на инжекции.

Макар и рядко срещан и приеман с усмивка, този проблем не бива да бъде подминаван. Най-добрия начин да се избегнат неприятните симптоми е да правите секс с презерватив и да изключите всякакви възможности за контакт със семенната течност.

az-jenataкоментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Удивителната сила на страха
2018-05-27 21:20
99 0
Искате верни на бранда клиенти? Бъдете до тях, когато са уплашени или самотни. Това е основният извод от изследване на бизнес училището към Университета на…

Къде бъркаме с интровертните хора
2018-05-27 20:20
105 0
Когато чуете термина “интровертен” вие обикновено си представяте някой, който е тих и изолиран, и който обича да прекарва своето време сам и да избягва…

3 начина бързо да повярваме в себе си
2018-05-27 18:50
130 0
В живота има събития, които изискват максимално спокойствие и самоувереност -  интервюта, публични изяви, важни разговори... За щастие, има и начин бързо да се вземем…

Следобед сме по-склонни да лъжем
2018-05-27 17:20
135 0
Да бъдеш честен от сутрин до вечер не е лесно.  С напредването на деня психологическата цена, която заплащаме, за да поддържаме моралния си компас в…

актуален брой на вестник Конкурент