Konkurent
ТДМ

Свят

Алергия към сперма? Възможно е !

2018-02-14 21:20 451 0

Алергия към сперма? Възможно е !

Сексуалното здраве е обширна тема. Отговорността на двата пола се свежда до това да бъдат максимално предпазливи, внимателни и отговорни както към себе си, така и към сексуалния партньор. Рядко срещан, но все пак съществуващ проблем е алергията към сперма.

Тя се изразява в свръхчувствителност към протеин, намиращ се в семенната течност, когато жената влезе в контакт с нея. Не е ясно дали тези жени, които имат такава алергия са алергични към спермата на партньора си или по принцип.

Затова, когато са налице алергични симптоми, се прави задължително изследване. Колкото и странно да ви звучи, но има и мъже, които са алергични към собствената си семенна течност.

Как да разпознаете една евентуална алергична реакция?

Най-честите симптоми са сърбеж, парене и подуване в областта на кожата, която е била в контакт със сперма, затруднено дишане, зачервяване, уртикария, подуване на очите. Обикновено симптомите се проявяват в първите 20-30 минути на контакта със семенната течност.

Тъй като тази алергия се наблюдава по-рядко, почти винаги дамата решава, че е гъбична инфекция или друга полово предаван а болест. Алергията може да се прояви по всяко време. Това означава, че оралният секс също може да бъде причина за алергични реакции.

Възможно ли е да забременее една жена с такъв проблем?

Да, възможно е, може да се наложи изкуствено осеменяване. Ако подозирате, че проявявате такава алергия, консултирайте се с алерголог. Той ще назначи адекватно лечение с медикаменти или поставяне на инжекции.

Макар и рядко срещан и приеман с усмивка, този проблем не бива да бъде подминаван. Най-добрия начин да се избегнат неприятните симптоми е да правите секс с презерватив и да изключите всякакви възможности за контакт със семенната течност.

az-jenataкоментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Мъж умишлено вряза колата си в спешно отделение
2018-02-23 21:20
55 0
Инцидент в Съединените щати. Мъж умишлено вряза колата си, пълна с туби с бензин, в спешното отделение на болница в щата Кънектикът, след което се…

Минувач откри мъртва българка на нива
2018-02-23 20:20
159 0
Българка на възраст 48 години е била намерена мъртва в района на град Пафос в югозападната част на остров Кипър, съобщава изданието "Филнюз", цитирано от…

Хванаха 2-ма българи с 9 килограма хероин
2018-02-23 18:50
99 0
Двама българи са заловени от гръцката полиция на пристанище Игуменица при опит да пренасат девет килограма хероин до италианския град Анкона, съобщава в. "Та неа",…

Илон Мъск обяви безплатна парола за Wi-fi по целия свят, тя е...
2018-02-23 17:20
216 0
Шефът на фирмата SpaceX Илон Мъск посочи паролата, с който всеки може да има достъп до безжичен интернет, съобщават световните осведомителни агенции. Предприемачът се пошегува…

актуален брой на вестник Конкурент