Konkurent
ТДМ

Свят

Алергия към сперма? Възможно е !

2018-02-14 21:20 647 0

Алергия към сперма? Възможно е !

Сексуалното здраве е обширна тема. Отговорността на двата пола се свежда до това да бъдат максимално предпазливи, внимателни и отговорни както към себе си, така и към сексуалния партньор. Рядко срещан, но все пак съществуващ проблем е алергията към сперма.

Тя се изразява в свръхчувствителност към протеин, намиращ се в семенната течност, когато жената влезе в контакт с нея. Не е ясно дали тези жени, които имат такава алергия са алергични към спермата на партньора си или по принцип.

Затова, когато са налице алергични симптоми, се прави задължително изследване. Колкото и странно да ви звучи, но има и мъже, които са алергични към собствената си семенна течност.

Как да разпознаете една евентуална алергична реакция?

Най-честите симптоми са сърбеж, парене и подуване в областта на кожата, която е била в контакт със сперма, затруднено дишане, зачервяване, уртикария, подуване на очите. Обикновено симптомите се проявяват в първите 20-30 минути на контакта със семенната течност.

Тъй като тази алергия се наблюдава по-рядко, почти винаги дамата решава, че е гъбична инфекция или друга полово предаван а болест. Алергията може да се прояви по всяко време. Това означава, че оралният секс също може да бъде причина за алергични реакции.

Възможно ли е да забременее една жена с такъв проблем?

Да, възможно е, може да се наложи изкуствено осеменяване. Ако подозирате, че проявявате такава алергия, консултирайте се с алерголог. Той ще назначи адекватно лечение с медикаменти или поставяне на инжекции.

Макар и рядко срещан и приеман с усмивка, този проблем не бива да бъде подминаван. Най-добрия начин да се избегнат неприятните симптоми е да правите секс с презерватив и да изключите всякакви възможности за контакт със семенната течност.

az-jenataкоментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Как да скрием факта, че сме прочели дадено лично съобщение във Facebook
2018-08-14 18:50
8 0
Вероятно всеки един от вас е попадал в тази ситуация. Изпращат ви лично съобщение във Facebook, прочитате го, но по една или друга причина не…

Ето какво прави тялото ви за 30 секунди
2018-08-14 17:20
39 0
В следващите 30 секунди тялото ви ще направи множество невероятни неща.       Например… - Ще вдишате и издишате 8 пъти... и ще произведете 0,3 грама въглероден…

Тийнейджърка е влюбена в страховитата си кукла зомби, планира брак с нея нея през следващия месец (СНИМКИ)
2018-08-14 15:50
196 0
Тийнейджърка казва, че възнамерява да се омъжи за плашещата кукла зомби, която тя харесвала повече от който и да е от нейните минали приятели. Фелисити…

Рухна виадукт на автомагистрала (видео)
2018-08-14 15:10
246 0
Мост на автомагистрала в Италия рухна близо до град Генуа, съобщи Ройтерс, като се позова на местната полиция и противопожарна служба. Има десетки загинали, каза…

актуален брой на вестник Конкурент