Konkurent
ТДМ

Свят

Алергия към сперма? Възможно е !

2018-02-14 21:20 808 0

Алергия към сперма? Възможно е !

Сексуалното здраве е обширна тема. Отговорността на двата пола се свежда до това да бъдат максимално предпазливи, внимателни и отговорни както към себе си, така и към сексуалния партньор. Рядко срещан, но все пак съществуващ проблем е алергията към сперма.

Тя се изразява в свръхчувствителност към протеин, намиращ се в семенната течност, когато жената влезе в контакт с нея. Не е ясно дали тези жени, които имат такава алергия са алергични към спермата на партньора си или по принцип.

Затова, когато са налице алергични симптоми, се прави задължително изследване. Колкото и странно да ви звучи, но има и мъже, които са алергични към собствената си семенна течност.

Как да разпознаете една евентуална алергична реакция?

Най-честите симптоми са сърбеж, парене и подуване в областта на кожата, която е била в контакт със сперма, затруднено дишане, зачервяване, уртикария, подуване на очите. Обикновено симптомите се проявяват в първите 20-30 минути на контакта със семенната течност.

Тъй като тази алергия се наблюдава по-рядко, почти винаги дамата решава, че е гъбична инфекция или друга полово предаван а болест. Алергията може да се прояви по всяко време. Това означава, че оралният секс също може да бъде причина за алергични реакции.

Възможно ли е да забременее една жена с такъв проблем?

Да, възможно е, може да се наложи изкуствено осеменяване. Ако подозирате, че проявявате такава алергия, консултирайте се с алерголог. Той ще назначи адекватно лечение с медикаменти или поставяне на инжекции.

Макар и рядко срещан и приеман с усмивка, този проблем не бива да бъде подминаван. Най-добрия начин да се избегнат неприятните симптоми е да правите секс с презерватив и да изключите всякакви възможности за контакт със семенната течност.

az-jenataкоментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Похотлив мъж се отби в стриптийз клуб и съжали жестоко
2019-01-17 21:20
188 0
Парижка стриптизьорка нападна с метална тръба британски турист, отказал да плати за частно изпълнение. Екшънът се е разиграл в началото на седмицата на площад „Пигал”…

Надписи
2019-01-17 20:20
108 0
Надписи на английски език "Путин, върви си в къщи" се появиха в редица градове в сръбската област Войводина, подписани от организацията "Млада Войводина", съобщава белградският…

В тази страна плащат на хората да карат колело
2019-01-17 18:50
124 0
При 17 млн. население и 23 млн. велосипеда, в Холандия вече има повече колела, отколкото хора. На фона на тази пропорция, властите в страната искат да…

77-годишна плува по дъното на Байкал (ВИДЕО)
2019-01-17 17:20
144 0
Смъртно опасно гмуркане в ледените води на Байкал  извърши пенсионираната жена Любов Зозуленко от Новосибирск. Спортистката, която наскоро навърши 77 години, се гмурна под леда…

актуален брой на вестник Конкурент