Konkurent
ТДМ

Свят

Алергия към сперма? Възможно е !

2018-02-14 21:20 704 0

Алергия към сперма? Възможно е !

Сексуалното здраве е обширна тема. Отговорността на двата пола се свежда до това да бъдат максимално предпазливи, внимателни и отговорни както към себе си, така и към сексуалния партньор. Рядко срещан, но все пак съществуващ проблем е алергията към сперма.

Тя се изразява в свръхчувствителност към протеин, намиращ се в семенната течност, когато жената влезе в контакт с нея. Не е ясно дали тези жени, които имат такава алергия са алергични към спермата на партньора си или по принцип.

Затова, когато са налице алергични симптоми, се прави задължително изследване. Колкото и странно да ви звучи, но има и мъже, които са алергични към собствената си семенна течност.

Как да разпознаете една евентуална алергична реакция?

Най-честите симптоми са сърбеж, парене и подуване в областта на кожата, която е била в контакт със сперма, затруднено дишане, зачервяване, уртикария, подуване на очите. Обикновено симптомите се проявяват в първите 20-30 минути на контакта със семенната течност.

Тъй като тази алергия се наблюдава по-рядко, почти винаги дамата решава, че е гъбична инфекция или друга полово предаван а болест. Алергията може да се прояви по всяко време. Това означава, че оралният секс също може да бъде причина за алергични реакции.

Възможно ли е да забременее една жена с такъв проблем?

Да, възможно е, може да се наложи изкуствено осеменяване. Ако подозирате, че проявявате такава алергия, консултирайте се с алерголог. Той ще назначи адекватно лечение с медикаменти или поставяне на инжекции.

Макар и рядко срещан и приеман с усмивка, този проблем не бива да бъде подминаван. Най-добрия начин да се избегнат неприятните симптоми е да правите секс с презерватив и да изключите всякакви възможности за контакт със семенната течност.

az-jenataкоментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Научният начин да изберете снимка за профила си в интернет
2018-10-19 08:20
12 0
Нека да си признаем истината, хората нямат идея как да изберат своя снимка за профилите си в интернет. Ново изследване откри, че е по-добре друг…

Колко още ще съществува Вселената
2018-10-19 06:50
34 0
Наблюденията на звездите и галактиките показват, че Вселената се разширява с нарастваща скорост, пише New Scientist, цитиран от агенция Фокус. Ако приемем, че ускорението се…

Изобретиха иновативни кондоми, които...
2018-10-18 21:20
182 0
В забележителен опит да направят безопасния секс по-приятен, екип от британски учени изобрети само-навлажняващ се кондом, който осигурява така необходимото и желано от двойките усещане…

Полицията арестува наркобос, който й се подиграва
2018-10-18 20:20
429 0
Един от най-издирваните наркотрафиканти в Испания, който се беше подиграл на полицията, появявайки се във регетон видеоклип, беше арестуван в Андалусия, предаде Франс прес, цитирайки…

актуален брой на вестник Конкурент