Свят

Младеж закла своя 16-годишна приятелка, а след това написа "Почивай в мир" във Фейсбук (СНИМКИ)

  14.02.2018 10:11             
Младеж закла своя 16-годишна приятелка, а след това написа \

Само няколко часа след като 19-годишният Ши Хейли намушкал брутално жертвата си, младият мъж решил да си създаде алиби и написал съболезнования на страницата на 16-годишната Леон Викс във Фейсбук.

Преди младият мъж да беше арестуван от полицията, той оставил съобщение "Почивай в мир Леон" (RIP Leon), съобщава "Сън". По време на съдебното заседание по делото за убийство в съдебната зала в Южен Йоркшир се получил хаос, когато Хейли признал своята вина. Мъж извикал на обвиняемия: "Ще изчакаме деня, в който ще бъдеш освободен, обещавам да направя с теб същото, което и ти си извършил."

Приятелите на починалото момиче разказаха, че в деня на трагедията тя отишла на среща, но не казала с кого. Според полицията, Леон и Хейли живеели близо един до друг и се запознали чрез общи приятели, останалите обстоятелства на убийството се пазят в тайна.

Присъдата на Хейли ще бъде обявена на 5 март, но съдията предварително заяви, че единственото наказание, което е подходящо за него, ще бъде доживотен затвор. Психиатричният преглед показа, че обвиняемият е здрав и може да отговоря за постъпката си с цялата строгост на закона.

Превод и редакция: БЛИЦ