Свят

5 храни, подходящи за Свети Валентин

  13.02.2018 12:01             
5 храни, подходящи за Свети Валентин

Много влюбени двойки са в трескава подготовка за най-романтичния празник, честван в световен мащаб, Свети Валентин. Той се празнува всяка година на 14 февруари, макар че не е официален празник. Денят на влюбените е започнал като литургичен празник, на който се почита светец на име Валентин. 

През 18 век, в Англия, празникът придобива и романтичния си облик, ден в който влюбените двойки, изразяват чувствата си чрез цветя, сладки, картички и др. Символите на Св. Валентин са сърцето, гълъбите и фигурки на крилатия Купидон.  

Вижте пет романтични храни, с които може да зарадвате вашата половинка:

5. Месо

Ако предпочитате месо, то най-добре да бъде червено. Телешкото е добър избор. Ако искате да приготвите нещо по-специално, заложете на гъши дроб, поднесен върху канапе от ябълка или ананас.

4. Омар и морски деликатеси

Ако искате да изненадате своя любим/а може да подготвите обилно средиземноморско меню. Цял омар, поднесен с лимони и други морски деликатеси като скариди, миди, октопод и др.

3. Хайвер

Хайверът е вкусен деликатес, който би се вписал чудесно на вашата романтична трапеза. Направете малки хапки от хляб със семена и ги намажете с черен хайвер. Може да поднесете и кошнички от белтък, пълнени с червен хайвер.

2. Палачинки

Може да изненадате любимия си още на закуска с вкусни малки палачинки, поднесени със сметана и замразени горски плодове. Оформете ги под формата на сърце

1. Шоколад

Със сигурност, във вашето валентинско меню, трябва да присъстват шоколадови изделия- чист шоколад под формата на сърце, шоколадови мъфини, бисквитки или кейк. Все пак шоколадът е един от основните афродизиаци.

Не забравяйте и виното. За символ на Свети Валентин се смята червеното вино.