Събития

Враца посрещна експерти от министерството на земеделието

  05.02.2018 19:32             
Враца посрещна експерти от министерството на земеделието

Враца посрещна събитие от информационна кампания на Министерството на земеделието, храните и горите. По време на проявата експерти представиха възможностите и схемите, от които могат да се възползват земеделските производители. Експертите уточниха, че е взето решение да няма изменения в директните плащания, за да не се стига до грешки, които да затрудняват земеделските стопани.

„Единствената промяна през тази година е това, че отпада в самото заявление за подпомагане затварянето на заявлението. Това означава, че може през цялото време да се подават договори за правно основание. Промяна в сумата на директните плащания не се предвижда. Тя остава в зависимост от площите“, заяви Николай Маринов от земеделското министерство.

Присъстващите се запознаха и с прилагането на общата селскостопанска политика след 2020 г. Яснота по нея ще има в средата на 2018 г., а дотогава предстоят още обсъждания. Експертите се обединиха около тезата, че е необходима модернизация на селското стопанство, както и да се работи в посока намаляване на бюрокрацията.