Събития

Предадоха на НАП вандали и пикльовци

  05.02.2018 15:33             
Предадоха на НАП вандали и пикльовци

Вандали, пияни пикльовци и недисциплинирани шофьори са санкционирани от Община Лом заради нарушаване на обществения ред. Съставени са актове на 278 души, но глобите си са платили едва 8 от тях. Всички останали са предадени на НАП, съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Статистиката показва, че глобените вандали през 2017 са с над 100 повече от предходната година. През 2016 г. инспекторите са заловили 160 нарушители, а миналата година са спипани 278.

Над 100 шофьори са засечени да преминават и да спират в пешеходната зона. 21 са наказани за това, че потрошили пейки, осветителни тела и кошчета за смет. Спипани са и осем души, уринирали на улицата в нетрезво състояние. Девет са глобени заради прекършени клони на липи.

Наложените от общината санкции са от 50 до 500 лева, а общата стойност възлиза на 32 450 лева. Само осем от злосторниците обаче са се появили в местната управа и са платили доброволно глобите. Останалите се издирват от данъчните.

Нарушителите на обществения ред са доста повече от заловените, но много граждани отказват да съдействат на местните власти – не подават сигнали или отказват да свидетелстват при нарушения, казаха още от Община Лом.