Спорт

5 мин. не стигнаха на Пъстрина за реми с Вихрен насред Сандански

  27.01.2018 18:04             
5 мин. не стигнаха на Пъстрина за реми с Вихрен насред Сандански

Пет минути не стигнаха на Пъстрина 2012 /Николово/ да задържи равенството срещу Вихрен /Сандански/. Контролната среща завърши с победа с 3:2 за третодивизонния тим. Мачът се игра в Сандански където лидерът в четвърта монтанска футболна дивизия е на подготвителен лагер.

Третият във временното класиране на Югозападната Трета лига Вихрен откри резултата във 2-та мин. от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Тодор Костов. През втората част на терена за Пъстрина се появиха Галин Славчев-Кривия и Владислав Иванов, които раздвижиха играта. След съмнение за засада в 52-та мин. домакините покачиха на 2:0. Малко след това те получиха правото да изпълнят още една дузпа. Този път вратарят на тима от село Николово Стефан Аврамов-Лидъла спаси 11-метровия наказателен удар. Голмайсторът на Пъстрина Филип Илиев върна един гол след центриране на Владислав Иванов в 63-та мин. Четири по-късно Андрей Николов изведе в удобна позиция Александър Димитров и нападателят технично прехвърли стража на Вихрен за 2:2. Лидъла продължи с добрите изяви под рамката. В 85-та мин. стражът на четвъртодивизионния тим изби коварен удар, но при добавката не се справи и санданчани оформиха крайното 3:2.

Специално за мача от Монтана пътуваха Галин Славчев-Кривия и Тони Валентинов-Макарата. Последният обезличи напълно играта на нападателя Васил Тачев. Голаджията и Макарата бяха съотборници през есента в Кариана. През зимната пауза Тачев избяга от Ерден, за да подсили тима от Сандански.

Плануваната за утре контрола на Пъстрина с Поленица се отложи. Сутринта момчетата на играещия треньор Димитър Нисторов тренират и се прибират в Монтана.