Събития

Протестът във Враца – Ден ІІ СНИМКИ

  26.01.2018 14:34             
Протестът във Враца – Ден ІІ СНИМКИ

Учители, родители на ученици от Средно училище „Христо Ботев“ и възпитаници на врачанското школо излязоха днес, за втори пореден ден, на протест пред сградата на областната администрация във Враца. Както вчера, националното знаме беше обърнато, което недвусмислено показва, че конфронтацията между недоволни и управляващи продължава да се ожесточава.

Протестиращите изчетоха опровержение, подготвено от СУ „Христо Ботев“, в което се казва, че на вчерашната среща областният управител Малина Николова е оповестила неверни данни, „лъжейки за слабите резултати на СУ „Христо Ботев“.

По повод опровержението от администрацията на губернатора заявиха неофициално, че няма да опровергават опровержения и напомниха, че по време на срещата Николова не е цитирала резултатите за 2017 г., както и че всичко, написано от в. „Конкурент“ и konkurent.bg след срещата в областна администрация отговаря на истината.

Хората от протестапък обявиха, че изпращат писмо до всички държавни институции, като очакват от тях да обърнат внимание на проблема, създаден след предложението за план-прием след VІІ клас. Те преминаха по улиците на града и стигнаха до общинската управа, като се спряха за кратко и п ред РУО на МОН..

До края на деня се очаква становище от МОН, научи още „Конкурент“.

Национална телевизия пък подготвя едночасово предаване по темата, като екипът на медията цял ден е в СУ „Христо Ботев“, потвърди авторът и водещ на предаването Димитър Патарински.