Събития

Училище „Христо Ботев“: Малина Николова излъга!

  26.01.2018 12:09             
Училище „Христо Ботев“: Малина Николова излъга!

От Средно училище „Христо Ботев“ изпратиха на редакционната поща на „Конкурент“ информация, с която опровергават казаното от областния управител Малина Николова вчера по време на срещата между протестиращите и представитгели на куп институции в заседателната зала на VІ етаж на областна администрация.

В текста се казва:

„Областният управител злоупотреби с истината, лъжейки  за слабите резултати в СУ “Христо Ботев“- Враца

Във връзка с изнесената информация във вестник „Конкурент“ ръководството и учителският колектив най-отговорно заявяват, че публикуваната информация не отговаря на истината.  Доказателството за това се съдържа в протокола с окончателните резултати на зрелостниците, явили се на държавни зрелостни изпити през 2017г. , изготвен от Център за оценяване в предучилищното и училищното образование към Министерство на образованието и науката, откъдето е видно следното:

Брой явили се: 108

Български език и литература – среден успех на випуска - Много добър ; 58 отлични резултати- от тях 4 пълни шестици;

Английски език- среден успех на випуска – Отличен;

География и икономика- среден успех на випуска- Много добър; 6 отлични оценки;

История и цивилизация- среден успех на випуска- Много добър;

Философски цикъл- среден успех на випуска- Добър; 2 отлични оценки;

Биология и здравно образование- среден успех на випуска- Много добър; 15 отлични резултати - от тях 4 пълни шестици

В заключение на изложените данни и направения анализ от РУО- Враца  Средно училище „Христо Ботев“- Враца се подрежда на второ място в областта, след ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ,по резултати от държавни зрелостни изпити, което само по себе си определя „елитното“ обучение в града и не отговаря на написаното в медийното пространство“.

Забележка: „Конкурент“ като обективна медия отразява събитията, такива каквито са. Изявленията, направени от представителя на държавата във Врачанска област, са отразени обективно и коректно от екипа на единствения всекидневник в Северозапада и сайта konkurent.bg. Всъщност, думите на г-жа Малина Николова са цитирани и в други медии по начин, по който са разбрани и от репортерите на "Конкурент". Всякакви инсинуации по темата, лансирани от един кафяв сайт и анонимен автор, не отговарят на истината. Тъй като на анонимници не се отговаря, не го правим!